BRZO RIJEŠEN SLUČAJ

Uhićen osumnjičeni za podmetanje bombe pod BMW sutkinje: ‘Motiv je toliko glup da je to teško percipirati‘

Riječ je o sutkinji koja je proteklih nekoliko godina vodila niz u javnosti vrlo eksponiranih sudskih postupaka
 Borna Jaksic/Cropix

Priveden je muškarac za kojeg se sumnja da je prije tri dana u središtu Osijeka, oko 6 sati, zapalio automobil u vlasništvu sutkinje osječkog Županijskog suda Vlaste Šimenić-Kovač. Riječ je o sutkinji koja je proteklih nekoliko godina vodila niz u javnosti vrlo eksponiranih sudskih postupaka.

Obavljenim očevidom policija je nedvojbeno ustanovila da je uzrok požara namjerna ljudska radnja.

Sutkinja Šimenić Kovač javila se na naš poziv i potvrdila da i sama ima informaciju o uhićenju muškarca kojeg se sumnjiči da je podmetnuo bombu pod njezin automobil, ali više o samom motivu nije nam mogla reći, jer je potpisala privolu o tajnosti.

- Dobila sam danas informaciju od policije da je uhićena osoba koja se sumnjiči za podmetanje bombe pod moj automobil i mogu samo reći da mi je drago što su bili tako brzi i učinkoviti, a drago mi je i što se pokazalo da ovaj napad nema veze s mojom sudačkom dužnošću, jer je to samo potvrda da sam svoj posao do sada radila, a i ubuduće ću, u skladu sa zakonom i sudačkim kodeksom. Iz policije su mi rekli i koji je motiv, ali ja vam o tome za sada ne mogu ništa reći, jer sam potpisala privolu o tajnosti. Uglavnom, to je toliko glupo da normalan čovjek teško može percipirati tako nešto i vjerujem da će svi tako reagirati kada policija objavi o čemu je riječ. Naravno, s obzirom na to da živim i radim ovdje gdje jesam, to me zabrinjava, ali ponavljam, puno mi je lakše kada sam saznala da napad nije motiviran mojim sudačkim radom - kazala nam je sutkinja Šimenić Kovač.

Kako smo neslužbeno doznali, ključnu ulogu u otkrivanju počinitelja imale su nadzorne kamere u ulici u kojoj sutkinja živi, a kako smo već prvi objavili, u toj ulici je i poslovnica Fine koja ima kvalitetne kamere koje pokrivaju i perimetar ulice pa je moguće da je na njima uočen počinitelj. A izgleda da nije bio sam, već da je imao i pomagača, odnosno supočinitelja za kojim policija također traga.

Iako motiv paljevine nije izravno povezan sa sudskim postupcima koje vodi sutkinja, osoba koja je osumnjičena da joj je zapalila automobila je osoba kojoj je ona prije izvjesnog vremena sudila i osudila ju.

- Zahvaljujem policiji na efikasnosti i brzom djelovanju - rekla nam je sutkinja

Glavni ravnatelj policije potvrdio uhićenje

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina večeras je na HRT-u govorio o policijskim istragama koje su u tijeku - paleži automobila u Osijeku i Cresu te pucnjava u Splitu.

- Ne bih govorio o pojavnosti, da su žrtve državni dužnosnici. Mogu reći da smo uhitili osobu u Osijeku koju povezujemo s paljenjem vozila u Osijeku. Prema saznanjima koje smo do sada prikupili, to nema nikakve veze s objavljenjem njene sudačke dužnosti. Dakle, u pravilu mogu reći da nemamo pojavnosti. To su iznimni slučajevi, izolirani da se dogode takva kaznena djela na štetu državnih službenika ili dužnosnika.

Osumnjičeni za palež Osijeku uhićen je danas. Radi se o muškarcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 22:55