OBNOVA LETOVA

Ukrajinci će uskoro moći letjeti u Hrvatsku: ‘Jedna smo od najsigurnijih destinacija‘

Prema informaciji direktora Windrosea čarteri za Hrvatsku počinju početkom srpnja i to na liniji Kijev-Pula te Kijev-Split
Airbus Windrosea
 Geogphotos/Alamy/Alamy/Profimedia

Ukrajinci će uskoro moći letjeti na Balkan, to je i ekskluzivnom razgovoru s počasnim konzulom Ukrajine u Hrvatskoj, kazala direktorica aviokompanije Windrose Olga Tolstihina.

- Planirali smo pokrenuti redovite letove za Ljubljanu 30. travnja, a za Zagreb od 2. lipnja, ali je te planove poremetila pandemija koronavirusa. No, nakon popuštanja mjera u ovoj smo sezoni ostvarili letove za Ljubljanu. Oni će se odvijati četvrtkom i nedjeljom avionima Embraer E 145. Prodaja karata je već počela. Letove za Zagreb planiramo započeti kroz godinu dana.

Prema informaciji komercijalnog direktora Windrosea čarteri za Hrvatsku počinju početkom srpnja i to na liniji Kijev-Pula te Kijev-Split.

Počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj Ivica Pirić kazao je kako je obnova letova između Ukrajine i Hrvatske postala moguća zbog uzajamnih napora obje prijateljske zemlje.

- Republika Hrvatska je jedna od prvih zemalja u Europi koja je pobijedila pandemiju. U lipnju nije bio registriran ni jedan novi slučaj Covida-19 i Hrvatska ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u EU. Stoga možemo zaključiti da je Hrvatska jedna od najsigurnijih destinacija. Građani Ukrajine mogu u Hrvatsku dolaziti s turističkim vaučerima bez ograničenja. Za poslovna putovanja također nema prepreka ako se ona potvrde odgovarajućim poslovnim pozivom.

Podsjetimo, u travnju ove godine premijer Ukrajine Denis Šmigolj istupio je s inicijativom da se s EU potpiše sporazum o zajedničkom zračnom prostoru. O tome se treba razgovarati tijekom summita "Istočno partnerstvo" 18. lipnja. Format je zbog situacija s koronom izmijenjen i bit će videokonferencija u Zagrebu kojom će predsjedavati predsjednica Europskog vijeća Ursula von der Leyen te glavni diplomat EU-a Josep Borrell.

Ukrajina se zalaže da "Istočno partnerstvo" treba doprinijeti postepenoj integraciji članova asocijacije, među kojima je i Ukrajina, na tržište EU-a, kako je bilo definirano u Sporazumu, kaže se u priopćenju MVP Ukrajine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:32