PREDMET SPRDNJE

Urnebesna snimka ‘brzog‘ vlaka na liniji Osijek-Split veliki hit na Facebooku: ‘Probit će zvučni zid‘

U pozadini snimke čuje se komentar kako vlak na kolodvor stiže s više od sat vremena kašnjenja

Vlak na liniji Split-Osijek ulazi na kolodvor Veliko Trojstvo

 Željko Smrček/Facebook

Svaki putnik koji u Hrvatskoj odluči kao prijevozno sredstvo koristiti vlak, mora se naoružati debelim strpljenjem.

Nedavno je nakon puno godina opet uspostavljena izravna željeznička linija od Osijeka do Splita, no niti jednom vlak nije stigao na vrijeme do Splita, a prvog dana kasnio je čak 83 minute. Putovanje bi prema voznom redu trebalo trajati oko 13 sati, a kojom brzinom se vlak kreće zorno se može vidjeti na snimci Željka Smrčeka iz Velikog Trojstva. Videozapis postao je veliki hit na društvenim mrežama, pri čemu se mnogi sprdaju s brzinom kojom se ‘brzi‘ vlak kreće.

‘Brži je puž‘, ‘Bicikl je brži‘, ‘Kakve su pruge, brzo i ide‘, ‘Ni B od brzog vlaka‘, ‘Probit će zvučni zid‘, samo su neki od komentara na dvominutnu snimku koja prikazuje dolazak na kolodvor u Velikom Trojstvu. Pritom se u pozadini snimke čuje komentar kako vlak na kolodvor stiže s više od sat vremena kašnjenja.

Da su hrvatske željeznice spore, uvjerio se i utjecajni britanski bloger John Worth koji, kako smo danas objavili, željeznicom planira obići sve zemlje Europske unije, s ciljem lobiranja pri Odboru za promet Komisije EU za uspostavu funkcionalnog željezničkog prometa na razini europske zajednice.

- Vidi se da Hrvati dugo nisu ulagali, dobiješ ono za što si platio. Pruge su katastrofalne, nema obavijesti za putnike, postaje nisu prilagođene biciklistima i invalidima, njegov je kratak komentar na naše željeznice.

I istraživanje Europske komisije prije tri godine je pokazalo da je Hrvatska najgora u Europskoj uniji po učinkovitosti željezničkih usluga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2022 16:50