‘NEMAM VEZE S JAHTOM‘

Usmanov za Jutarnji: ‘Kao prvo, nisam oligarh. Kao drugo, više nisam u braku s Irinom‘

‘Gospodin Usmanov je svjetski poznat filantrop i stekao je svoj kapital vlastitom zaslugom na tržištu‘, poručuju iz njegove press službe

Jahta u Betini; Ališer Usmanov i Irina

 Cropix, Profimedia/

Jutarnjem listu javila se služba za odnose s javnošću Ališera Usmanova te u priopćenju ustvrdila da sporna jahta ‘Irina VU‘ nije u njegovom vlasništvu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Željeli bismo vam skrenuti pozornost na niz netočnosti u vezi Alishera Usmanova sadržanim u vašim člancima ‘Jahta ruskog oligarha misteriozno nestala iz hrvatske marine: Doznajemo gdje je zadnji put locirana‘ i ‘Otkriveno kako je jahta ruskog oligarha napustila Hrvatsku, članovi posade su hrvatski državljani‘.

Prvo, gospodin Usmanov nije oligarh. Ovo je termin koji se odnosi na poduzetnike koji su profitirali zbog njihove povezanosti s vlastima te su u užem smislu sudjelovali u privatizaciji ruske države. Ništa od ovoga ne odnosi se na gospodina Usmanova, koji je svjetski poznat filantrop i stekao je svoj kapital vlastitom zaslugom na tržištu.

Drugo, gospodin Usmanov ne posjeduje jahtu ‘Irina VU‘, koja je spomenuta u vašem članku, i ne može se ni na koji način povezati s njenim nestankom iz marine Betina. Nadalje, Usmanov i Irina Viner više nisu u braku - poručuju u priopćenju koje potpisuje služba za odnose s javnošću Ališera Usmanova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:40