ZANIMLJIVE SPECIFIKACIJE

Uvjeti odgovaraju samo jednom dobavljaču: Čelnik ZG holdinga raspisao natječaj za auto koji ima samo Zubak

Tražimo novo, metalik crno osobno vozilo s benzinskim EURO V motorom od najmanje 300 konjskih snaga, s maksimalnom potrošnjom goriva od 11 litara na sto kilometara, dužine od 4690 do 4800 milimetara

“Tražimo novo, metalik crno osobno vozilo s benzinskim EURO V motorom od najmanje 300 konjskih snaga, s maksimalnom potrošnjom goriva od 11 litara na sto kilometara, dužine od 4690 do 4800 milimetara, maksimalne visine 1500 milimetara i s obujmom prtljažnika od minimalno 500 kubičnih decimetara...” tako izgledaju specifikacije u javnom natječaju za jedno od 261 vozila koje Zagrebački holding kupuje na leasing, a zanimljivo je da samo jedan automobil na tržištu zadovoljava baš sve te norme - Passat CC V6 4Motion.

Specifikacija za Polo

Riječ je o coupe limuzini vrijednoj nešto manje od 400 tisuća kuna, koja dostiže brzinu od 250 kilometara na sat, a specifikacije su doslovno prepisane iz kataloga koncerna Volkswagen, koji u Hrvatskoj zastupa jedino tvrtka P.Z. Auto, gdje je suvlasnik Pavo Zubak. Kako slučajno ne bi bilo zabune koji se automobil traži, Holding navodi i koju obveznu opremu treba imati vozilo. Uz standardne karakteristike, spominju se tu i grijana sjedala presvučena kožom s električnim podešavanjem i s potporom za kralježnicu...

Holding traži i vozila niže i srednje klase, te dostavna vozila, na razdoblje od četiri godine. Kod nekih vozila ponovno su prepisane specifikacije za Volkswagene. Opis potpuno odgovara VW Polu 1.2. U Nedjeljnom Jutarnjem nedavno smo objavili priču o tome kako se namještaju natječaji za automobile u javnim tvrtkama, ministarstvima i Gradu Zagrebu. Kod svih natječaja uvijek je bio slučaj da su uvjeti odgovorali samo jednom dobavljaču - P.Z. Autu. Čini se da se takva praksa, unatoč našim upozorenjima, nastavila, ali ovaj put naručitelj je Zagrebački holding.

Čiji je Passat

- Nije točno da su sve specifikacije prilagođene i da odgovaraju vozilima iz grupacije Volkswagen - kažu u Holdingu i dodaju kako su natječaj raspisali jer im postojeći ugovori o leasingu istječu tijekom ove godine. Pitali smo ih i za koga uzimaju luksuzni Passat CC V6 4Motion, ali nam nisu precizno odgovorili, već su samo naveli da je i to vozilo definirano specifikacijama.

- To će vozilo, ovisno o potrebama i mogućnostima Holdinga, biti uzeto u najam putem operativnog leasinga - kažu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 00:34