VELIKA ŠKRTICA

Varaju vas kako biste više trošili: Ovo su pravi rokovi trajanja namirnica, neki su iz rubrike ‘vjerovali li ne‘!

U kratkom videu pogledajte praktičan vodič kroz prave rokove trajanja namirnica, pogledajte koje su najčešće zablude

Velika škrtica

Osjećate li se smiješno kad u smeće bacate sol, šećer ili začine samo iz razloga što im je istekao rok trajanja?

I trebate se tako osjećati - riječ je o namirnicama koje, ako se pravilno skladište, mogu trajati neograničeno dok mnoge druge koje ne traju vječno također mogu izdržati znatno dulje izvan službeno određenog roka.

Takozvani rokovi trajanja među potrošače unose kaos - ljudi ih se nerijetko drže kao pijani plota iako namirnice koje bacaju redovito i dobro izgledaju i dobro miriše, ali se malen broj nas želi pouzdati u vlastite oči.

Valja pritom znati kako rokovi trajanja koji se nalaze na robi nisu neki službeno određeni rokovi, već je to pretpostavka proizvođača do kojeg će trenutka roba koju prodaju biti na vrhuncu kvalitete, no to nikako ne znači da će odmah iza tog datuma biti neupotrebljiva.

Neke namirnice tako praktički traju vječno, neke godinama, mjesecima i tjednima iza roka, a među njima se sakrila i poprilična količina onih oko kojih smo inače dosta skeptični i rijetko ih koristimo nakon datuma označenog na pakiranju.

U kratkom videu Velike škrtice pogledajte praktičan vodič kroz prave rokove trajanja namirnica, pogledajte koje su najčešće zablude i koje namirnice često bacamo misleći da ne smiju rok trajanja preći niti za jedan dan, a u stvarnosti su dobre još tjednima.


Imate prijedlog za veliku škrticu?

Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača I saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

image

Velika skrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:45