DIVLJAŠTVO U SPLITU

VIDEO Bivši tajnik Torcide porazbijao Pravni fakultet! Svjedoci: 'Izgledao je mahnito'

Koji su Čabini motivi za iživljavanje metalnom šipkom na fakultetu, policija još utvrđuje
 Nikola Vilić/ CROPIX

Bivši tajnik Torcide, Pavo Grubišić Čabo, široj javnosti najpoznatiji po sukobu na splitskoj Rivi s Željkom Kerumom, sinoć je porazbijao stakla i inventar na Pravnom fakultetu u Splitu. Ukupna počinjena šteta, neslužbeno, procjenjuje se na oko 60 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Prema informacijama iz policije, koja je u 20.25 sati dobila dojavu da jedna osoba divlja na Pravu i već nakon koju minutu bila na mjestu događaja, riječ je o 35-godišnjem muškarcu koji je zatečen kako razbija stakla na zgradi, a prije toga je unutar nje razbio portirnicu, aparat za kavu, izloge s knjigama, stolice, stolove...

Koji su Čabini motivi za iživljavanje metalnom šipkom na fakultetu, policija još utvrđuje. Uhićen je i priveden u policijsku postaju odmah nakon incidenta gdje je nad njim započela kriminalistička obrada.

- Odjednom se stvorio niotkud i počeo divljati. Čini mi se da je u ruci imao metalnu šipku kojom je nemilice mlatio po inventaru u predvorju, ali mu to, izgleda, nije bilo dosta. Izašao je van i počeo razbijati stakla, mislim da je ‘platilo’ njih sedam, svako drugo, a i ulazna vrata. Doista je izgledao mahnito i nekolicina nazočnih nije mu se usudila niti prići, bio je nazaustavljiv sve dok nije došla policija - rekao je za Slobodnu Dalmaciju jedan od očevidaca.

Dekan Jozo Čizmić šokiran je divljaštvom. Kaže da su kamere sve snimile i kako će snimku preuzeti policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:04