PRIJAVILI TEGOBE

Više zagrebačkih policajaca otrovano hranom iz policijskog restorana, troje zatražilo pomoć liječnika

Probleme nakon jela prijavilo je osam policajaca, od kojih su trojica imali teže simptome

Policijska uprava Zagrebačka u Petrinjskoj/Ilustrativna fotografija

 Tomislav Krišto/Cropix

Više zagrebačkih policajaca prijavilo je zdravstvene tegobe nakon što su pojeli hranu pripremljenu u jednom od restorana Policijske uprave zagrebačke.

No, unatoč medijskim navodima kako se radi o "masovnom trovanju", te da su policajci "padali u nesvijest i povraćali po hodnicima", u PUZ-u kažu kako situacija ipak nije bila dramatična, no potvrđuju da je bilo problema.

Ističu kako je najmanje osam policajaca osjetilo zdravstvene tegobe, od čega je troje imalo toliko jake simptome da su morali zatražiti pomoć. No, za sada nema informacije da bi itko od policajaca bio zadržan na bolničkom liječenju.

- Informacije kojima za sada raspolažemo ukazuju da su svi službenici koji su potražili liječničku pomoć, konzumirali hranu pripremljenu u restoranu u Petrinjskoj 30 (na samoj lokaciji u restoranu i hranu dostavljenu u kantinu u Nehajskoj 7). Odmah po saznanju, do daljnjega je obustavljen rad restorana, pripremljeni su uzorci hrane za analizu, a o događaju je obaviještena sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo. U tijeku je provođenje nadzora nad radom segmenta uslužnih poslova koji se odnosi na ugostiteljstvo, a sukladno utvrđenom provest će se potrebne mjere - priopćili su iz PU zagrebačke.

Ističu kako se hrana za zagrebačke policajce priprema na tri lokacije i to u Petrinjskoj 30, u restoranu na adresi Kruge 52 te u Heinzelovoj 98.

Dnevno se u sva tri restorana pripremi oko 850 toplih obroka.

- Namirnice Policijske uprave zagrebačke skladište se u suhom skladištu, u hladnjacima i škrinjama odvojene po alergenima i tipu namirnica, a sve u skladu s uvjetima čuvanja istaknutima na originalnim deklaracijama namirnica od strane proizvođača. Nabavu namirnica provodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Ističemo kako Policijska uprava zagrebačka nema zabilježenih sličnih situacija u proteklom razdoblju, a već smo poduzeli sve mjere radi utvrđivanja uzroka te nastavka pružanja usluge na siguran način - zaključuju u PUZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:52