NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

ŽELJKA MARKIĆ OSUĐENA ZA KLEVETU POZNATE KNJIŽEVNICE Osjećam se kao na Oskarima, nadam se da će sad prije blaćenja neistomišljenika dvaput promisliti

 
 CROPIX

Željka Markić, čalnica udruge U ime obitelji, u srijedu je nepravomoćno osuđena za klevetu u tužbi koju je protiv nje podnijela književnica Mima Simić.

Presudu je na svom Facebook profilu objavila sama Simić, uz komentar da se osjeća kao na dodjeli Oskara.

Književnica je Markić tužila zbog neistina koje je izgovorila u intervjuu u Jutarnjem listu u veljači 2016., kad je tvrdila da je Mima Simić kao članica Povjerenstva za neprofitne medije tri godine zaredom dodjeljivala sredstva udruzi u kojoj je njezina partnerica stručna suradnica. Navela je i da je to razlog što je Simić otvoreno govorila protiv tadašnjeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića te da je „njezina haranga protiv ministra Hasanbegovića pokušaj zadržavanja nezakonitih privilegija“.

Presudom je, navodi portal Novosti, sutkinja Sandra Kantolić osudila Markić na novčanu kaznu od 60 dnevnih iznosa u visini dnevnog iznosa od sto kuna. Međutim, budući da je ranije nekažnjavana, izrečena joj je uvjetna osuda na godinu dana.

Za isti portal Mima Simić je prokomentirala presudu riječima da se nada da će njezin uspjeh na sudu „poslužiti kao nadahnuće svim nepravedno medijski poniženim i neutemeljeno sramoćenim građankama i građanima, da se ne daju gaziti.“

- Nadam se da će gđa Markić prije blaćenja i klevetanja ideoloških neistomišljenika sljedeći put dvaput promisliti i svoje riječi radije progutati – rekla je za Novosti Mima Simić, a njezina odvjetnica naglasila je da je ovom presudom poručeno da iznesene činjenice u javnom prostoru nose za sobom odgovornost, pa i kaznenu odgovornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:25