BRODSKI DNEVNIK

Tonijeva i Antina ekipa... Nemoš falit‘, u ovoj je marini sve savršeno posloženo

Kraljevske sanitarije, odličan restoran, koktel-bar, bazen, plaža… Uzeli su najbolje i ispravili sve nedostatke marina koje su prošli
 Željko Hajdinjak/CROPIX

Otok Ugljan. Sutomišćica. Ulazimo u procedure pristajanja u jednoj od najljepših marina Jadrana. Dobitnice Zlatnog sidra. Dobitnice vrhunskog priznanja "Dragulj Jadrana". Javljamo se na VHF kanal 17: "Marina Olive Island, zove brod Nautičke patrole Jutarnjeg lista, prijem… Nautička patrola Jutarnjeg lista… Dobrodošli, čeka vas vez na lukobranu, naši mornari već su tamo…".

Postavljamo pasarelu, i evo nam Tonija Antišina, glavnog menadžera marine. Stiže na biciklu. Smije se, sretan je što nas vidi. To se ne može glumiti. Znam ga i prije Patrole od osnutka marine, ali posljednjih pet godina postali smo prijatelji. Prepoznaje Juru, Milana, bili smo tu svi skupa, u prvoj Patroli…

Vlasnici marine Hana Dermota i njezin suprug Peter dali su Olive Island sagraditi i urediti po svom guštu tankoćutnih nautičara. Vrhunski nautički standard u vječno cvatućem raskošnom mediteranskom vrtu. Komotan i siguran vez, privatnost, red i mir samo za one koji to poštuju. Kraljevske sanitarije, odličan restoran, koktel-bar, bazen, plaža… Uzeli su najbolje i ispravili sve nedostatke marina koje su prošli od Hrvatske do Grčke.

Marina Olive Island bio je pun nautički pogodak. Kao što je bio i pun pogodak to što su Tonija od prvoga dana postavili na mjesto glavnog menadžera. Imao je tad samo 23 godine. Kao i njegov vršnjak Ante Lončar, šul kolega sa srednje turističko-ugostiteljske u Zadru i studija u Opatiji. Ante je preuzeo brigu o restoranu Oliva Garden. Evo ih i danas ovdje, uglavnom s istom ekipom u istoj priči turističko-nautičke i ugostiteljske izvrsnosti. Toni, neposredan, poduzetan i srdačan, osvojio je simpatije svih naših dosadašnjih posada.

Sjedimo u kokpitu. Toni u trenu slaže našu ovogodišnju patrolnu priču: maslinar Nikša Ivanac, antička uljara, vidikovac s pogledom na cijeli zadarski arhipelag, marinu i u svijetu jedinstveni nogometni stadion u kojem zalutale lopte skupljaju pobirači u barkama.

Kako je već red, prijavljujemo se na recepciju marine. Dočekuje nas mlada simpatična Dina, čiji osmijeh i tople smeđe oči istoga trena rastapaju i najtvrđa srca. Ručak u Olive Garden. Dva velika brancina na gradele, savršeno pripremljena. Šalimo se na račun našeg Slavonca Antuna - on bi možda radije soma, smuđa ili šarana. "Ribe iz mulja nemamo", veli duhovit, savršeno profesionalan i uslužan konobar Niko Diklić. A kako mu je istekla smjena, pozdravlja nas i preporučuje svom kolegi istih kvaliteta Borisu Petroviću.

Sve je to Tonijeva i Antina ekipa... Nemoš falit', u ovoj je marini sve savršeno posloženo.

image
Jutarnji list
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:29