NEZGODNA SLIKA

Fotografija koja je zaprepastila sve u sudnici: Što zloglasni par radi u brvnari kraljice Elizabete?

Iako nije jasno kada je točno slika snimljena, poznato je da je Maxwell i Epsteina u Balmoral pozvao princ Andrew 1999. godine

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein snimljeni u kraljčinoj brvnari u Balmoralu

 Handout/AFP

Na suđenju Ghislaine Maxwell koja je optužena da je mamila i pripremala maloljetne djevojke kako bi ih američki milijarder Jeffrey Epstein mogao seksualno zlostavljati, pojavila se i fotografija zloglasnog para kako uživa u brvnari britanske kraljice Elizabethe u Balmoralu, piše Daily Mail.

Odjevena u plavu kariranu košulju, Ghislaine drži ruku na Epsteinovom koljenu dok sjede na istom mjestu u kolibi u Glen Begu na kojem se i kraljica opuštala sa svojom prijateljicom te na kojem se pokojni princ Phillipe družio s praunukom Mijom.

Iako nije jasno kada je točno slika snimljena, poznato je da je Maxwell i Epsteina u Balmoral pozvao princ Andrew 1999. godine.

Na suđenju Maxwell u New Yorku, u ponedjeljak je prikazano noštvo slika para koje su tužitelji okarakterizirali kao 'partnere u zločinu'.

FBI je 2019. zaplijenio mnoštvo fotografija iz Epsteinove vile na Manhattanu nakon što je uhićen pod optužbom za seksualnu trgovinu. Epstein si je oduzeo život u zatvoru dok je čekao suđenje.

Princ Andrew, koji je bio prijatelj i s Epsteinom i s Maxwell, u dosadašnjem je tijeku suđenju spomenut tri puta: spomenuo ga je Epsteinov pilot koji ga je vozio u milijarderovom avionu; navodna žrtva seksualne trgovine Jane koja je rekla da se sjeća Andrewa u zrakoplovu; i bivša domaćica koja je rekla da je Andrew 'uvijek bio pristojan i vrlo fin tip. On je bio jedini koji nam je ostavio napojnicu'.

Prošlog tjedna, Andrew je viđen kako jaše s prijateljima u blizini dvorca Windsor i to u jeku suđenja bivšoj djevojci njegovog pokojnog prijatelja Epsteina.

Tužitelji u New Yorku tvrde da je Maxwell 'servirala' djevojke bivšem ljubavniku Epsteinu kako bi ih ovaj mogao zlostavljati te da je i sama sudjelovala u zlostavljanju. Ona sve optužbe poriče.

Jedna od žena koja tuži Maxwell, Virginia Roberts, tvrdi da ju je Epstein 'posudio' princu Andrewu za seks kada je imala 17 godina. On optužbe poriče.

Druga tužiteljica Carolyn rekla je tijekom unakrsnog ispitivanja da je u Epsteinovom domu vidjela fotografiju na kojoj je Maxwell 'gola i trudna'.

Nije poznato je li Maxwell ikad rodila, a na sudu nisu iznijeti daljnji detalji o njezinoj navodnoj trudnoći.

FBI-jeva analitičarka Kimberly Meder analizirala je fotografije koje je FBI pronašao tijekom racije 2019. Epsteinove vile na Manhattanu.

Svjedočila je dok je sudu pokazivalo 19 fotografija Epsteina i Maxwella pronađenih na CD-ima pronađenima u kući na Manhattanu. Kazala je kako joj se čini da su fotografije autentične i da nisu mijenjane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:52