ZLOČIN KOSTE K.

Grad osigurao zamjenske prostore za učenike škole koji se nisu spremni vratiti u ‘Ribnikar‘ nakon masakra

Sve ustanove kulture u Beogradu, također će biti na raspolaganju, a roditelji se trebaju odlučiti za neku od predloženih varijanti

OŠ ‘Vladislav Ribnikar‘

 Danijel Soldo/Cropix

Učenici iz Osnovne škole ‘Vladislav Ribnikar‘ u Beogradu, koji sada ne idu na nastavu jer nisu spremni ući u prostor u kojem je učenik sedmog razreda ubio devetero njihovih kolega i školskog čuvara, vjerojatno će biti preseljeni u Dječji kulturni centar.

Informaciju je za portal Nova.rs potvrdio predsjednik Vijeća roditelja ove škole Igor Đorđević.

‘Dječji kulturni centar ponudio je prostor za učenike koji ne žele dolaziti u ‘Ribnikar’ jer psihički još uvijek nisu spremni vratiti se u ustanovu u kojoj su stradali njihovi prijatelji i čuvar Dragan. Radi se o malom prostoru, u pitanju su četiri učionice‘, ističe Đorđević.

Đorđević kaže da je Vijeće roditelja škole zatražilo od Vlade Srbije da osigura prostor za te učenike.

‘Vlada nam još uvijek priprema prijedloge, a Dječji kulturni centar bit će na toj listi. To bi bilo mjesto na kojem bi se ova djeca okupljala, kako ne bi bila potpuno isključena. Za njih bi bio napravljen i poseban program po kojem bi radili, a klasična nastava se ne bi odvijala‘, navodi Đorđević.

Pored ove ustanove koja je prva ponudila svoj prostor za učenike ‘Ribnikara‘, sve ustanove kulture u Gradu Beogradu, također će učenicima biti na raspolaganju. Roditelji se trebaju odlučiti za neku od predloženih varijanti i to potvrditi Ministarstvu obrazovanja. Resorno ministarstvo će na temelju tog spiska u petak pripremiti plan aktivnosti za sljedeći tjedan za učenike u dostupnim objektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:15