BRUTALNA SNIMKA

Ispovijest prijatelja koje je otela zloglasna banda: ‘Bacili su na nas mrtva tijela, a onda priznali da su pogriješili‘

Zaljevski kartel, koji je navodno izveo otmicu, kasnije je objavio pismo isprike, a grupa je predala pet svojih članova vlastima

Ubojstvo u Meksiku

 /Twitter

Više od mjesec dana nakon što je narkokartel u Meksiku napao i oteo četvero Amerikanaca, dvoje preživjelih kažu da se još uvijek oporavljaju od traume i ubojstva svojih prijatelja.

‘Oni to nisu zaslužili. Nitko od nas to nije zaslužio. Ali mi smo živi i još se oporavljamo‘, rekla je LaTavia Washington McGee za CNN.

Kako je Jutarnji pisao, LaTavia Washington McGee, Eric Williams, Shaeed Woodard i Zindell Brown oteti su 3. ožujka dok su išli na zatezanje trbuha u Matamorosu u Meksiku. Woodard i Brown su u napadu ubijeni.

Napad se dogodio usred bijela dana, a naoružani ljudi su ih iz zasjede napali nedugo nakon što su prešli američko-meksičku granicu. Istražitelji misle da su ih napadači vjerojatno zamijenili za krijumčare droge s Haitija.

Vozili su cestom kad su iza sebe čuli trubu automobila. Brown se osvrnuo i vidio pištolj te upozorio ostale da ne zaustavljaju auto, ispričala je Washington McGee.

Tada je počela pucnjava.

‘Zindell i Shaeed su pokušali pobjeći, no napadači su ih upucali‘, rekao je Williams.

Kad je jedan od napadača pištoljem počeo udarati po prozoru automobila, Williams je iskočio s vozačeve strane. ‘Tada su me upucali u obje noge‘, rekao je Williams.

McGee su natjerali u stražnji dio kamioneta, a druge su unijeli. Taj je trenutak snimljen, a snimku su vlasti podijelile nakon otmice.

Slučajni meksički prolaznik također je ubijen nakon što ga je pogodio zalutali metak, nedaleko od mjesta gdje su Amerikanci napadnuti.

‘Rekao je da nas voli i preminuo‘

Williams i Washington McGee rekli su da su Brown i Woodward bili još uvijek živi kada su njihova obamrla tijela odvučena u kamionet. Potom su ih sve odveli na neko drugo mjesto i ispitivali.

‘Shaeed je samo rekao: ‘Volim vas sve, gotov sam‘. I umro je tamo na licu mjesta‘, rekao je Williams.

Washington McGee je kazala kako je Woodardu, koji je ležao na samrti, rekla da mu je žao.

‘Rekao je da nas voli i preminuo. To je bilo zadnje što je rekao‘, ispričao je Williams kroz suze.

‘Diablo‘ maske i oružje

Washington McGee i Williams rekli su da su ih s povezima na očima prebacivali s jedne lokacije na drugu.

U jednom trenutku, grupa je odvedena u jednu kuću. Vani su vidjeli naoružane ljude s crvenim, plastičnim ‘Diablo‘ maskama koji su uperili pištolje u njihove glave i govorili im da ne dižu pogled‘, rekao je Williams.

Potom su odvedeni u bolnicu gdje su Williamsu nogu postavili na komad drveta i zašili.

‘Nisam dobio nikakve lijekove protiv bolova. Samo su me zašili‘, rekao je Williams i dodao da nitko nije provjerio je li metak još unutra.

Washington McGee je rekla da su je smjestili u sobu s Brownom koji je bio teško ranjen i na samrti.

‘Borio se za svoj život, a oni nisu ništa učinili‘, rekla je. ‘Razgovarala sam s njim cijelo vrijeme... Rekla sam mu da mi je žao jer sam ga zamolila da pođe sa mnom. Rekao je: ‘U redu je. Ja sam tvoj brat. Trebao bih biti tu za tebe. Volim te‘, prisjetila se Washington McGee.

Otmičari su im rekli da će odvesti Browna u bolnicu, rekla je Washington McGee, ali kad su se za sat vremena vratili, ovaj je bio mrtav.

U jednom trenutku netko je LaTaviji Washington McGee pokazao snimku njihove otmice. Vidjela je kako je tjeraju u stražnji dio kamioneta.

‘Samo sam počela plakati. Mislila sam da nikad neću doći kući‘, rekla je.

A onda se pojavila nada.

Washington McGee i Williams probudili su se u mračnoj sobi i vidjeli čovjeka kako stoji iznad njih sa svjetiljkom.

‘Rekao je: ‘Ne možemo učiniti ništa da vratimo vaša dva brata. Ali žao nam je. Netko je pogriješio. Bili su drogirani i pijani‘, prisjetila se Washington McGee riječi tog čovjeka.

‘Uvijek su bili korak ispred‘

U jednom su trenutku Washington McGee i Williamsu stavili povez na oči i odveli ih u kamion. Williams je rekao da su tijela njegovih prijatelja potom stavljena preko njega kako bi ga sakrili.

Vozili su ih tako uokolo cijelu noć kad su čuli zvuk repetiranja oružja, rekla je Washington McGee.

‘Imali su policijske skenere i razne slične stvari u svojim kamionima. Znali su što se događa. Uvijek su bili korak ispred. Mislila sam da nas nikada neće pronaći‘, kazala je McGee.

Ali na kraju su ih ostavili u drvenoj kolibi, odakle su Washington McGee i Williams spašeni 7. ožujka. Dvoje preživjelih i tijela njihovih prijatelja vraćeni su u SAD.

Washington McGee rekla je da je dvaput pokušala pobjeći tijekom otmice, ‘kako bi moja braća imala prikladan pokop i kako bismo se vratili kući svojoj obitelji i djeci.‘

Zaljevski kartel, za kojeg se vjeruje da je izveo otmicu, kasnije je objavio pismo isprike, a grupa je predala pet svojih članova lokalnim vlastima.

Iako vjeruju da je pismo autentično, meksički i američki istražitelji sumnjaju da je isprika kartela bila iskrena.

Meksički dužnosnici su objavili da je u njihovoj zemlji dosad uhićeno najmanje šest osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:05