REDAKCIJA U ŠOKU

Iznenadna smjena izvršne urednice New York Timesa

(FILES)This February 11, 2014 file photo shows New York Times executive editor Jill Abramson as she arrives at the White House in Washington, DC for a state dinner in honor of French President Francois Hollande. The New York Times on May 14, 2014 announced that Jill Abramson, the executive editor of The New York Times, is unexpectedly leaving the position and will be replaced by Dean Baquet, the managing editor of the newspaper. Ms. Abramson, 60, a former investigative correspondent and Washington editor who was appointed to lead the newsroom in 2011, was the first woman to serve in the top job. AFP PHOTO/Nicholas KAMM
 NICHOLAS KAMM/AFP

NEW YORK - Tvrtka The New York Times Co u srijedu je smijenila izvršnu urednicu Jill Abramson, a na njezino mjesto postavila urednika Deana Baqueta.

Abramson (60) je na to mjesto imenovana 2011. kao prva žena izvršna urednica, a Baqueta je za svoga zamjenika odabrala upravo ona.

Baquet je dobitnik Pulitzerove nagrade za novinarstvo i bivši je urednik Los Angeles Timesa, a postao je prvi crnac urednik u New York Timesu.

U priopćenju o smjeni izdavač NYT-a Arthur Sulzberger Ml. zahvalio je Jill Abramson, ali nije objasnio zašto odlazi s dužnosti nakon manje od tri godine.

Osoblje NYT-a pozvano je u srijedu na sastanak sa Sulzbergerom koji im je rekao da je do promjene došlo zbog nekih upravljačkih pitanja, ali to nije obrazložio, rekla je za Reuters jedna osoba koja je bila na tom sastanku.

U vijesti u internetskom izdanju NYT je objavio kako je redakciju ta vijest "šokirala".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:56