SPRDNJA NA TWITTERU

Lavina reakcija nakon izjave bivšeg veleposlanika: ‘Vidio sam kako je Trump šarmirao Merkel!‘

Te su riječi izazvale lavinu reakcija na društvenim mrežama na kojima su korisnici postavljali bezbrojne fotografije i videosnimke
Jedna od fotografija 2018. godine snimljena na summitu G7 u Kanadi
 German Federal Government/Upi/Profimedia

Richard Grenell, bivši američki veleposlanik u Njemačkoj, ustvrdio je u srijedu da je vlastitim očima gledao kako je američki predsjednik Donald Trump “šarmirao” njemačku kancelarku Angelu Merkel, unatoč opće poznatom rezerviranom odnosu dvoje svjetskih čelnika.

“Gledao sam kako predsjednik Trump šarmira njemačku kancelarku dok istodobno inzistira da Njemačke plati svoje obveze prema NATO-u”, kazao je Grenell u govoru na republikanskoj nacionalnoj konvenciji, prenosi Politico.eu.

Te su riječi izazvale lavinu reakcija na društvenim mrežama na kojima su korisnici postavljali bezbrojne fotografije i videosnimke na kojima Merkel američkog predsjednika promatra sa skepsom i rezervom.

Trump često kritizira Berlin zbog premalog izdvajanja za NATO i nedavno je naredio povlačenje tisuća američkih vojnika iz Njemačke.

Očigledni prijezir Merkel prema Trumpu dobro je dokumentiran, navodi Politico.eu a kancerlarka je nedavno odbila poziv američkog predsjednika na samit G-7 u Washingtonu pozivajući se na koronavirus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:58