MISTERIJ

Osuđeni pedofil organizirao lažni sprovod za studenta (23), roditelji bili van sebe, a onda je uslijedio novi šok

Obitelj preminulog studenta ostala je užasnuta kad su saznali da je organiziran sprovod iako tijelo mladića nije pronađeno

Lauris Zaube i Jacky Jhaj

 INSTAGRAM/Met Police

Student za kojeg je osuđeni pedofil organizirao lažan sprovod u Londonu pronađen je mrtav u Latviji. Producent Jacky Jhaj (38) organizirao je sprovod u poznatom londonskom oratoriju 4. ožujka, no svećenik je shvatio da se radi o lažnom događaju i da su svi ožalošćeni glumci pa je prekinuo ceremoniju. Tijelo studenta pronađeno je 26. ožujka u rijeci u blizini Rige, piše Daily Mail.

Jacky Jhaj također je osuđivani pedofil, a sprovod je organizirao tako što se predstavio kao brat preminulog studenta Laurisa Zaubea (23) i dostavio lažnu smrtovnicu napisanu na ruskom, o čemu smo pisali ranije.

Kasnije je utvrđeno kako je Lauris nestao nakon novogodišnje zabave u blizini Rige, a latvijske vlasti sad su potvrdile kako je njegovo tijelo izvučeno iz rijeke Lielupe 26. ožujka. Obitelj studenta nadala se da je odlutao nakon što je pretrpio mentalni slom ili neki oblik amnezije zbog čega ih je vijest o smrti potresla.

- Zasad nema pokazatelja da je nad Zaubeom počinjeno kazneno djelo - rekla je Gita Gzibovska iz latvijske policije.

Laurisov pravi brat Aris rekao je kako se s Jhajem upoznao na glazbenom festivalu Baldones Waterfest u Latviji gdje su sudjelovali u snimanju videa. Na snimci seksualni prijestupnik bez majice pleše s nekoliko mlađih Latvijaca među kojima je i Lauris. Unatoč tome, Aris nije znao da su nakon snimanja njegov brat i Jhaj ostali u kontaktu.

Obitelj preminulog studenta ostala je užasnuta kad su pročitali članke o tome kako je organiziran sprovod iako tijelo mladića nije pronađeno. Lauris je nestao sa zabave na kojoj je prisustvovalo 80 ljudi, a održavala se u unajmljenoj kući u zaseoku Straupciems na otoku oko 30 kilometara udaljenom od glavnog grada Latvije.

Kad su shvatili da ga nema, prijatelji su ga pokušali naći preko aplikacije za praćenje mobitela. Nakon što je prošao pet kilometara šetajući obalom rijeke, u 3.30 mobitel je ostao bez signala. Lauris je zabavu napustio bez jakne iako je vanjska temperatura bila minus 8 Celzijevih stupnjeva.

U potrazi za studentom sudjelovali su ronioci, psi tragači, dronovi i brojni volonteri, no tijelo tad nije pronađeno. Aris je odbacio mogućnost da je Jhaj inscenirao nestanak njegovog brata kao dio nekog uvrnutog plana.

image

Jacky Jhaj

Met Police

- Kad sam prvi put pročitao članak, bio sam u šoku. Nazvao sam latvijsku policiju koja mi je potvrdila da se to zaista dogodilo. Ne znam koje su bile namjere lažiranja sprovoda, no nadam se da će policija saznati - rekao je Aris.

Tvrdio je kako Lauris nije imao suicidalne misli i da ne bi namjerno skočio u rijeku. Prema njegovim riječima, većinu vremena provodio je u teretani, snowboardajući ili wakeboardajući, a volio je igrati i računalne igre.

- Krajem siječnja rezervirali smo skijanje u Livignu, čemu se radovao i bio je uzbuđen. Također je bio na posljednjoj godini fakulteta nakon koje bi stekao diplomu prvostupnika. Ništa nije ukazivalo na to da ima suicidalne misli - izjavio je Aris.

Vlasnik kuće iz koje je Lauris odlutao rekao je kako su tek ujutro saznali da nešto nije u redu i da traje potraga za nestalim mladićem. Rekao je kako su se ljudi na zabavi lijepo ponašali te da nije bilo incidenata.

Jacky Jhaj 2016. je osuđen na četiri godine zatvora zbog seksualnih aktivnosti s dvije 15-godišnjakinje. Naime, pretvarao se da je holivudski filmski redatelj da bi se sprijateljio s djevojkama, napio ih je i vozio na zabave prije nego što ih je seksualno napastovao.

Lažni sprovod nije prvi događaj koji je priredio - u studenome je tako organizirao lažni crveni tepih ispred kina na londonskom Leicester Squareu zbog čega je u tijeku policijska istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 06:46