DRAMA U MISSISSIPPIJU

Ovo je pilot koji je prijetio da će se avionom zabiti u Walmart, na Facebooku ostavio poruku: ‘Moji roditelji nisu krivi‘

Iza 8 sati ujutro zrakoplov je napustio zračni prostor iznad Tupela i zaputio se prema tvornici Toyota

Cory Patterson; zrakoplov kojim je nadlijetao Tupelo

 Facebook, Twitter

Velika drama odvijala se se u američkoj saveznoj državi Mississippi, gdje je manji zrakoplov nekoliko sati kružio iznad grada Tupelo, a pilot prijetio da će se namjerno srušiti na robnu kuću Walmart.

Zrakoplov oko 10.30 sati po lokalnom vremenu više nije bio vidljiv na radarima, a prema fotografijama koje se dijele na internetu, čini se da je sletio u polje. Mediji javljaju da je zrakoplov sigurno sletio u Ashlandu, a pilot je odmah priveden.

Daily Mail piše da je riječ o Coryju Pattersonu koji je prije polijetanja na Faceboku ostavio oproštajnu poruku.

- Svima se ispričavam. Nisam zapravo nikoga želio povrijediti. Volim svoje roditelje i sestru, oni nisu krivi. Zbogom, prenosi Daily Mail.

Pišu da je često objavljivao fotografije zrakoplova i letova diljem SAD-a.

Podsjetimo, pilot je oko 5 sati ujutro nazvao 911 za hitne slučajeve i zaprijetio da će se letjelicom zabiti u lokalni Walmart.

Riječ je o zrakoplovu Beech C90A, proizvedenom 1987, koji prpada kompaniji Southeast Avia.

Prema pisanju američkih medija, riječ je o 29-godišnjem zaposleniku zračne luke Tupelo koji je oteo zrakoplov u ranim jutarnjim satima.

Iza 8 sati ujutro zrakoplov je napustio zračni prostor iznad Tupela i zaputio se prema tvornici Toyota u obližnjem Blue Springsu.

Trgovina je evakuirana, a stanovnici su se pozivaju da izbjegavaju to područje. Policija Tupela upozoravala da je zona opasnosti puno veća od područja grada Tupelo.

Policija Tupela bila je u kontaktu s pilotom aviona, no detalji njihova razgovora nisu iznošeni u javnost.

Tupelo je šesti po veličini u Mississippiju, s populacijom od oko 38.000 stanovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:16