NISU NA TO PRISTALI

POPULARNI BEND TUŽI PIVNICU IZ COLORADA ZBOG KRŠENJA AUTORSKIH PRAVA Gunsi kažu da im naziv piva nanosi nepopravljivu štetu

Guns N' Roses nastupaju prilikom primanja u Rock n' Roll kuću slavnih 2012. godine
 Matt Sullivan / REUTERS

Popularni glam-rock bend Guns N' Roses na sudu u Kaliforniji tužio je u petak pivnicu iz Colorada za kršenje autorskih prava zbog pive naziva Guns N' Rose, jer smatra da će to zbuniti kupce koji bi mogli pomisliti da glazbena skupina surađuje s pivnicom.

U tužbi, Gunsi su naglasili da pivo tog naziva nanosi "nepopravljivu štetu" i to "njihovu ugledu, zaštitnom znaku i poštenoj poslovnoj praksi".

Gunsi su poručili da pivnica "ne bi smjela nastaviti prodavati proizvod koji krši autorska prava niti trgovati na temelju ugleda glazbene skupine i slave bez njihove službene dozvole ili pristanka".

U parničnom postupku potražuje isplatu štete i pravnih troškova.

Pivnica Oskar Blues, koja je dio Canarchy Craft Brewing Collective nije imala komentara na optužbe. Prethodno je pokušala brendirati ime Guns N' Rose, ali nakon protivljenja glazbenika od tog poteza je odustala. Pivnica namjerava prodavati pivo do ožujka 2020. godine.

Guns N' Roses trenutno su na svjetskoj turneji otkako su se ponovno okupili 2016. godine, a članovi Slash i Duff McKagan poručili su da pišu pjesme za novi album, prvi nakon objave Chinese Democracy 2008. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 07:49