SMRT DJEČAKA KORISTE ZA POLITIČKE OBRAČUNE

Rusi: Našeg malog Maksima je ubila njegova američka mama

Tragična i još uvijek obavijena velom nejasnoća, smrt nesretnog trogodišnjeg dječačića Maksima Kuzmina, odnosno Maxa Alana Shattoa, u Teksasu neukusno je iskorištena u politikantskim nadmudrivanjima Rusije i SAD-a.

Umro u bolnici

Naime, mali Maksim umro je u bolnici 23. siječnja, a Rusi tvrde da je ruski dječak, kojega je posvojila američka obitelj Shatto, zapravo žrtva zlostavljanja “američke majke”, a Amerikanci odgovaraju da se ništa ne može reći dok ne bude gotov nalaz obdukcije.

Kada je našla Maksima u beživotnom stanju, majka je pozvala Hitnu pomoć. No, sada je pod istragom i iako nije uhićena, mlađi sin Kiril, odnosno Christopher Alvin, Maksimov brat, odvojen je od majke usvojiteljice te živi s ocem Alanom. Ruski pravobranitelj za djecu Pavel Astahov tvrdi da je “američka majka” kljukala malog Maksima tabletama za psihičke bolesti. U dječjem domu iz kojega je mali Maksim otišao u bolji život otkrili su, pak, da je dječak od rođenja imao srčane tegobe jer je biološka majka tijekom trudnoće pila.

Maksimova je smrt iskorištena u Rusiji kako bi se dokazala ispravnost nedavno donesenog zakona kojim se zabranjuje da se napuštena ruska djeca daju na usvajanje u SAD. Amerikanci, pak, napadaju Ruse da tendenciozno iznose podatke o istrazi, iako oni već mjesec dana od nesretnog slučaja ne mogu reći ništa konkretnije.

Traži da joj vrate sina

Sada se posve neočekivano pojavila i biološka majka Maksima i Kirila, Julija, koja je u nekoliko medijskih istupa tražila da joj vrate njezina sina Kirila. No, uslijedio je obrat - novinari su je čekali na kolodvoru rodnoga grada, ali umjesto nje je izašao veseli kondukter koji je iznenađenim izvjestiteljima rekao da se Julija tako napila i divljala na putu da su je morali izbaciti iz vlaka. Biološki otac malog Maksima, pak, u zatvoru sjedi zbog ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:44