POLICIJSKA AKCIJA

Šest osoba uhićeno u Hercegovini, tereti ih se za teška razbojstva i trgovinu drogom

Kod uhićenih je pronađena marihuana, panciri i vojno oružje, prigušivači, optički nišani te određena količina drugog oružja i streljiva

Arhivska fotografija

 Tea Cimaš/Cropix

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhitili su šest osoba na području Hercegovine i zaplijenili eksploziv, naoružanje, streljivo i drogu u dvjema velikim akcijama prekidanja lanca trgovinom drogom te krađe skupocjenih vozila i izvršenja drugih teških kaznenih djela.

Na području Mostara akcija je izvedena po nalogu Županijskog suda u Mostaru te su uhićene tri osobe, priopćeno je iz ureda za informiranje Federalne uprave policije. Njih se tereti za teška razbojništva. Pretresene su četiri lokacije koje koriste u tome gradu te je pronađen eksploziv, određena količina oružja i streljiva, uređaji za krađe vozila te drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

U drugoj policijskoj akciji pretreseni su objekti koje koriste tri osumnjičene osobe koje su uhićene. U tim objektima pronađena je droga marihuana, zatim panciri i vojno oružje, prigušivači, optički nišani te određena količinu drugog oružja i streljiva.

Prema priopćenju sve uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru biti u zakonskom roku predane u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 23:32