OCEAN BEZAKONJA

Tortura radnika na najvećoj ribarskoj floti svijeta: ‘Tuku nas zbog svake greške, a otići ne možemo. Ovo je kao kavez‘

Prvi dio velikog istraživačkog serijala The Outlaw Ocean Project otkriva kako se lovi i u kojim uvjetima morska hrana koju jedete

Ribarski brod Zhen Fa 7 i Daniel Aritonang

 Einar Ollua And Esteban Medina San Martin, 22. Ožujak, 2022./Daniel Aritonang, Instagram Page, 27. Rujan, 2018/
Prvi dio velikog istraživačkog serijala The Outlaw Ocean Project otkriva kako se lovi i u kojim uvjetima morska hrana koju jedete

Ovaj tekst nastao je u sklopu rada The Outlaw Ocean Projecta, neprofitne organizacije u Washingtonu, D.C. Izvještavali i pisali su: Ian Urbina, Joe Galvin, Maya Martin, Susan Ryan, Daniel Murphy i Austin Brush.

Ovo je prvi dio velikog istraživačkog serijala neprofitne novinarske organizacije The Outlaw Ocean Project o kriminalnim praksama na kineskim ribarskim brodovima i u postrojenjima za preradu ribe i morskih plodova. Drugi dio možete pročitati OVDJE, treći dio naći ćete OVDJE, a četvrti OVDJE.

Daniel Aritonang završio je srednju školu u svibnju 2018. godine, nadajući se da će uskoro pronaći posao. Aritonang je bio nizak i gibak, s vrckavim brkovima, a živio je u malom obalnom selu Batu Lungun u Indoneziji. Slobodno vrijeme provodio je obnavljajući motore u očevoj autoradion...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 18:00