ORKANSKI UDARI

U Njemačkoj uoči Božića najavljen uragan, u nekoliko sljedećih dana očekuje se kaos!

Očekuje se i otežan promet te ograničenja željezničkog prometa zbog oluje. Moguć je i zastoj međugradskog prometa...

Ilustrativna fotografija

 Klaus Wagenhäuser/Imagebroker/Profimedia/Klaus Wagenhäuser/imagebroker/profimedia

Njemačku će uoči Božića pogoditi uragan Zoltan, javlja tamošnja meteorološka služba. Puhat će jak vjetar zbog čega postoji opasnost od lomljenja grana, iščupanih stabala i oštećenih krovova, prenosi Fenix magazin.

Promjenu vremena najprije će osjetiti obala Sjevernog mora. Tamo bi se već sutra poslijepodne mogli pojaviti orkanski udari, a do večeri će oluja zahvatiti cijelu Njemačku. U cijeloj zemlji će biti pljuskova i jakog nevremena.

U noći na petak se očekuje prvi udar oluje na cijeloj obali Sjevernog mora, a očekuje se da će oluja jačati u petak ujutro.

U obalnim područjima vjetrovi mogu doseći i do 130 km/h . U Alpama će također bjesnjeti uragan brzinom do 140 km/h. U petak poslijepodne se očekuje još jedan udar oluje, a uragan će oslabjeti u subotu. I dalje će biti vjetrovito i olujno, no bez ekstremnih udara vjetra, javljaju njemački meteorolozi.

Očekuje se i otežan promet te ograničenja željezničkog prometa zbog oluje. Moguć je i zastoj međugradskog prometa, a mogla bi kasniti i dostava paketa i pošiljki, javlja Fenix magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:43