ZLOČIN I KAZNA

VIDEO: MONSTRUM I KUKAVICA Otac koji je nožem prerezao vrat djeci objesio se u samici

Britanac Julian Stevenson (48), koji je u francuskom pritvoru čekao suđenje za ubojstvo svoje dvoje malodobne djece, 10-godišnjeg Mathewa i 5-godišnje Carle, u ponedjeljak se objesio
 YouTube

Britanac Julian Stevenson (48), koji je u francuskom pritvoru čekao suđenje za ubojstvo svoje dvoje malodobne djece, 10-godišnjeg Mathewa i 5-godišnje Carle, u ponedjeljak se objesio u sportskoj dvorani namijenjenoj za one koji zatvorske dane provode u samici.

Nezaposleni Stevenson vodio je žestoku bitku oko skrbništva nad djecom sa svojom bivšom ženom, Francuskinjom Stephanie Morlet, s kojom je prije rastave braka živio u predgrađu Lyona. Nakon što ju je fizički napao 2010. godine, nije mu bilo dozvoljeno bez pratnje viđati djecu.

U svibnju je uslijedio užas - Stevenson je kuhinjskim nožem prerezao vrat svojoj djeci, a s mjesta događaja pobjegao je na koturaljkama. Priznao je zločin kada je uhvaćen. Nadzorne kamere u lokalnoj pekari nekoliko sati prije tragedije zabilježile su trenutak kada je Stevenson došao kupiti slatkiše svojoj djeci, koji su stajali pored njega i u rukama držali balone.

Snimak nadzorne kamere nekoliko sati prije tragedije: Otac sa djecom u pekari u Lyonu

Užasnuti ovom obiteljskom tragedijom, susjedi u Lyonu su tada organizirali povorku podrške obitelji. U povorci je sudjelovalo tristo ljudi koji su u suzama nosili bijele ruže i bijele balone.

Stevensonovi roditelji užasnuti zločinom svog sina tada su putem medija upućivali svoju sućut obitelji svojih tragično preminulih unuka. "Poslali bismo im dopisnicu, ali znamo da bi je poderali", izjavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 08:19