SIJAO SMRT U MOSKVI

VIDEO Ovo je glava terorista koji je bombom ubio 35, a ranio 168 osoba!

Krvavi trag sumnje nakon napada u Moskvi vodi na sjeverni Kavkaz i radikalne islamiste koji već dvadesetak godina ratuju s Rusijom i traže osnivanje vahabitskog emirata

Ruska televizijska kuća Life objavila je šokantnu snimku na kojoj se vidi glava muškarca koji se navodno raznio bombom u moskovskoj zračnoj luci Domodjedovo. U terorističkom napadu poginulo je 35 osoba, a 168 je ozlijeđeno.

Prema nekim ruskim medijima koji se pozivaju na obavještajne krugove, krvavi trag vodi na sjeverni Kavkaz i radikalne islamiste koji već dvadesetak godina ratuju s Rusijom i traže osnivanje vahabitskog emirata.

Prema “Rosbaltu”, iza bombaškog napada stoji tzv. nogajski bataljun, vojna formacija Kakvkaske fronte Oružanih snaga Ičkerije (Čečenije), koju je osnovao nekadašnji čečenski terorist broj jedan Šamil Basajev, a sada vodi emir Ažmambetov. U taj se bataljun regrutiraju radikali iz vilajeta u Nogajskoj stepi u blizini grada Stavropolja.

U prosincu su ruske snage upravo na tom području imale niz uspješnih akcija.

Prema jednoj verziji, obavještajne su službe napravile grešku jer su, prema dojavi, tražile ženu-samoubojicu, dok su ovog puta teroristi koristili muškarca. Prema obavještajnim informacijama, oko Nove godine u Moskvu su stigla tri pripadnika nogajskog bataljuna, od kojih se “šahidka”, jer je nestručno rukovala bombom, raznijela u jednoj kući na periferiji Moskve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:16