PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić odgovorio Plenkoviću: ‘Tko vodi jalovu politiku i politiku prošlosti, vidi se po rezultatima‘

Vučić je ponovio je da je uvijek spreman na svaku vrstu razgovora, dogovora i suradnje, ali da Srbija neke događaje neće zaboraviti
Aleksandar Vučić
 Milos Miskov/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagirao je na poruku koju je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković Srbiji poslao sa svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja, javlja Radiotelevizija Srbije.

- Tko vodi jalovu politiku, vidi se po rezultatima. Neću više reći ni riječ, osim pred kraj godine, kada budemo analizirali i uspoređivali rezultate - rekao je Vučić, referirajući se na Plenkovićovu izjavu da Srbija treba "napustiti jalovu retoriku prošlosti, suočiti se sa svojom odgovornošću i okrenuti se politici pomirenja i budućnosti".

Premijer Plenković to je ustvrdio nakon što je rekao da Hrvatska nikome neće dopustiti da dovodi u pitanje legitimnost Oluje ni obrambeni karakter Domovinskog rata.

- Srbija želi najbolje i najbliže odnose s Hrvatskom, ali neće zaboraviti Jasenovac, Jadovno, Prebilovce, 'Oluju' i 'Bljesak'. Ne stidimo se svojih žrtava, kolona izbjeglica, nedužnih ljudi, krivih samo zato što su Srbi - rekao je Vučić.

- Naprotiv, tim ljudima se ponosimo i oni koji su preživjeli donijeli su ovamo svoje veliko krajiško srce i doprinose danas uspjesima Srbije - dodao je predsjednik Srbije.

- Ako je to politika prošlosti, mogu je zvati kako hoće, ja mislim da je to politika odgovornosti i budućnosti. A tko vodi jalovu politiku i politiku prošlosti - možemo se usporediti pred kraj godine, da usporedimo, pa neka naši građani prosuđuju i odlučuju - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije ponovio je da je uvijek spreman na svaku vrstu razgovora, dogovora i suradnje.

- Ali nemojte nas tjerati da vam se ispričavamo zbog toga što ste nam protjerivali stotine tisuća ljudi, jer to drugačija Srbija, nova Srbija, promijenjene političke generacije, neće prihvatiti - dodao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:25