SRUŠILO SE SVE

Zuckerbergov najgori dan: u nekoliko sati istopile mu se milijarde, a ugled tvrtke je uništen

Dionice Facebooka pale su više postotnih bodova ne samo zbog navedenih tehničkih poteškoća, već i zbog intervjua sa zviždačicom
Mark Zuckerberg
 Brendan Smialowski/AFP

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg prolazi kroz najgori ponedjeljak svoje karijere, koji bi iza sebe mogao ostaviti ozbiljne financijske posljedice, piše Russia Today.

Kako navodi Forbes, Zuckerberg je za vrijeme pada Facebookove domene, koji je izazvao i pad vrijednosti dionica tvrtke, izgubio čak 6,6 milijardi američkih dolara, kao i titulu petog najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Forbesov popis "današnjih pobjednika i gubitnika" prati se od završetka poslovanja prethodnog dana, što znači da su Zuckerbergovi gubici nastali otkad su korisnici počeli doživljavati tehničke probleme. Više o tome možete pročitati OVDJE.

image
Dionice Facebooka
Screenshot/Google

Dionice Facebooka pale su više postotnih bodova ne samo zbog navedenih tehničkih poteškoća, već i zbog intervjua sa zviždačicom iz tvrtke koji je emitiran u nedjelju navečer.

Naime, bivša voditeljica Facebookovih proizvoda Frances Haugen otkrila je tajne dokumente i rekla za emisiju "60 minutes" u nedjelju da odluke koje je donio menadžment tvrtke daju dubioznim sadržajima veći doseg i distribuciju nego što bi trebalo. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Ostali su čelnici velikih tehnoloških tvrtki također iskusili gubitke. Jeff Bezos i Bill Gates nedavno su izgubili milijarde, iako su ti gubici još uvijek relativno mali u sjeni Zuckerbergovog gubitka 6,7 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:09