SLAVIO KENIJAC

FOTO: ODRŽAN ZAGREBAČKI MARATON Ilica je ostala zatrpana smećem i sat vremena nakon utrke, brojni građani zgroženi!

 portal Svijet 7

Najbolji rezultat na čak 42 kilometra dugačkom zagrebačkom maratonu ostvario je Kenijac Wycliffe Kipkorir Biwot, koji je pobijedio s vremenom od 2:14:23 sata, a trasa kretanja bila je od Trga bana Josipa Jelačića prema Dubravi. U okviru maratona trčale su se tri utrke - maraton 42 km, polumaraton 21 km i utrka građana 5 km.

Bila je to jedna od najvećih utrka u Hrvatskoj. Veliki dio grada u nedjelju je bio blokiran od 9 do 15 sati kada su se za sav promet zatvorile brojne ulice i trgovi. Za maraton se prijavilo 610 trkača i trkačica, za polumaraton najviše, njih 2635, a na utrci građana od 5 kilometara trčala je 1351 osoba.

portal Svijet 7

No, brojni su građani bili zgroženi prizorima nakon maratona. Čak i više od sat vremena nakon svih utrka, u samome centru grada, Ilica je bila zatrpana ostacima plastičnih čaša, boca, vrećica i slično jer djelatnici Čistoće nisu izašli na teren.

portal Svijet 7

"Tramvaji se kreću usporeno jer na većini ceste nailaze na plastične čaše zaglavljene između tračnica. Osobna vozila također naizlaze na probleme jer vožnjom izazivaju kretanje predmeta na cesti", javili su građani.

portal Svijet 7

portal Svijet 7

portal Svijet 7

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:37