NOVA MJERA U ZAGREBU

Iz ZG stožera pojasnili obvezu nošenja maski na otvorenom: Propisat ćemo to, nema izuzetaka

Brojke su jako loše. Pokušavamo očuvati otvorene aktivnosti u što većoj mjeri, poručuju iz ZG stožera
Prizor s Dolca
 Damir Krajac/Cropix

Stožer Grada Zagreba danas je najavio novu mjeru koja uključuje nošenje maske na otvorenom, bez izuzetaka.

- Nema izuzetaka. Do sada je bilo nošenje maski ako se ne može držati razmak. Sada je svugdje na otvorenom prostoru, ova mjera vrijedi za sve. I gosti kafića, kada piju kavu, mogu maknuti masku, a onda je odmah moraju vratiti na lice - pojasnio je novu mjeru ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar.

S druge strane, iz Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji moraju potpisati odluku, kažu kako odluku još nisu vidjeli te da stoga ne mogu konkretno komentirati, ali da je nepotrebno da masku nosi netko tko šeta sam.

Što su točno mislili pod obvezom nošenja maski na otvorenom, bez izuzetka, neslužbeno doznajemo u zagrebačkom Stožeru, je pokazati da se nalazimo u vrlo ozbiljnoj situaciji.

- Brojke su jako loše. Pokušavamo očuvati otvorene aktivnosti u što većoj mjeri. Da, propisat ćemo da nema izuzetaka, ali jasno je da nitko neće zaustaviti osobu koja bez maske sama trči na Jarunu ili šeta psa - kaže naš sugovornik. Također, osobe će biti upozoravane, a ne kažnjavane.

Dakle, želi se stvoriti efekt da građani stave masku čim se približavaju nekome tko nije iz njihovog kućanstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:39