U CENTRU ZAGREBA

Naš čitatelj snimio fotografiju praznih šaltera u čuvenoj zgradi: ‘Kao da sam sam na svijetu. A gdje su ljudi?‘

Pitali smo da li ovo smanjenje obima posla rada uživo sa strankama možda znači da planiraju skoro preseliti na neku drugu lokaciju...
 Snimio čitatelj

Prolazeći pored Elektre Zagreb u Gundulićevoj ulici 32 naš čitatelj snimio je, prije nekoliko dana, u 9 ujutro, kako smatra, čudnu sitaciju za jedan radni dan, u prizemlju te zgrade gdje su šalteri i obično su znale biti gužve.

- Kao da sam sam na svijetu, gdje su nestali ljudi? Nisam duže prolazio ovim dijelom Gundulićeve ulice, ali prije su uvijek unutra bile ogromne gužve - ispričao nam je čitatelj, koji nam je poslao i fotografiju ove situacije.

image
Goran Mehkek/Cropix

U valu vijesti da se prodaju zgrada Name u Ilici i na Kvatriću, zatvorene zgrade glavne Pošte u Jurišićevoj i sličnih, zabrinuli smo se da se ova situacija možda nije zadesila i slavnu zgradu Elektre.

Međutim, pokazalo se da su oni samo skratili radno vrijeme šaltera u prizemlju.

Radno vrijeme njihova sjedišta u Gundulićevoj ulici je već neko vrijeme: ponedjeljak, srijeda i petak od 11 do 15 sati i utorak i četvrtak od 7 i 30 do 11 i 30, bez pauze.

Pitali smo ih da li ovo smanjenje obima posla rada uživo sa strankama možda znači da i oni planiraju skoro preseliti na neku drugu lokaciju, te koliko je uopće manji promet rada sa strankama. No, poslali su nam samo šturi odgovor:

"Budući da se trenutačno radno vrijeme šaltera Elektre Zagreb pokazalo kao zadovoljavajuće, u bliskoj budućnosti ne planira se promjena njihovog radnog vremena."

image

Ranije je to znalo i ovako izgledati

Goran Mehkek/Cropix

Inače, zgrada Elektre je izgrađena prema projektu znamenitog arhitekta Juraja Denzlera 1932.-34. godine kao palača Gradskih poduzeća, te je zaštićeni spomenik kulture.

Riječ je o modernističkoj uglovnici armiranobetonske skeletne konstrukcije s uvučena zadnja dva kata.

U prizemlju ima zanimljivu dvoranu odnosno ulični lokal sa šalterima, a na jednom zidu je mural, rad učenika škole Primijenjene umjetnosti, nastao nakon Drugog svjetskog rata. Nalazi se na uglu Gundulićeve i Hebrangove ulice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:25