STROŽIN REŽIM

Pogledajte kakva će biti regulacija prometa u Zagrebu na blagdan Svih svetih

 Marko Mišćević/CROPIX

ZAGREB - Privremena regulacija prometa u Zagrebu koja traje primjenjivat će se sve do petka. Stroži režim prometa bit će postavljem prema svim prilazima većih gradskih groblja. Tako će u srijedu i četvrtak od 07.30 do 21.00 sati biti uspostavljena zabrana prometa u Aleji H. Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea, te Remetskom cestom do Kamenitog stola.

Također tih dana će biti zabranjen promet u uskom dijelu oko Srebrnjaka, groblja Miroševec te Markovog polja. No, posebna regulacija prometa zadržat će se i u petak, ali je zato ZET uveo posebne linije kako bi građani bez problema stigli na poslijednje počivalište svojim najmilijih.

- ZET je u potpunosti spreman za izvanrednu organizaciju prijevoza na dan uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih. Pojačane su linije čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema posebnom, intenzivnijem rasporedu tramvaji i autobusi vozit će do kraja tjedna.

Posebna regulacija prijevoza na snazi bit će u srijedu i četvrtak, odnosno 31. listopada te 1. studenoga. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane dodatnim prijevoznim kapacitetima, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije - kažu iz ZET-a.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice. Također, u srijedu i četvrtak vozit će izvanredne autobusne linije prema svim većim gradskim grobljima.

PRIVREMENA REGULACIJA

ZONA MIROGOJ

U subotu, 27. listopada i nedjelju 28. listopada od 07.30 do 20.00 sati te petak 02. studenoga od 09:00 do 20:00 sati, u zoni groblja Mirogoj biti će na snazi zabrana prometa u Aleji H.Bollea, te Mirogojskom, od rotora do Remetske ceste.

U srijedu, 31. listopada i četvrtak, 01. studenoga, od 07.30 do 21.00 sati, zabrana prometa uspostavit će se u Aleji H. Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea, te Remetskom cestom do Kamenitog stola.

ZONA KAPTOL

U srijedu, 31. listopada i četvrtak. 01. studenoga, od 07.30 do 21.00 sati, zabrana prometa uspostavit će se ulicom Kaptol, Vlaškom, od Palmotićeve do Bakačeve, Bakačevom i Cesarčevom.

U ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, uvodi se jednosmjerni promet u smjeru prema jugu i biti će u cjelodnevnoj primjeni tijekom 31. listopada i 1. studenoga. Lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu biti će zabranjeno.

Od srijede 31. listopada u 07.30. do četvrtka 1. studenoga u 20.00 sati zabranjuje se parkiranje zapadno od raskrižja Vlaška - Kurelčeva.

ZONA SREBRNJAK

U srijedu, 31. listopada i četvrtak, 01. studenoga, od 07.30 do 21.00 sati, uvest će se sljedeća ograničenja:

Zabrana prometa uspostaviti će se Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kbr.144, te Laščinskom, od Laščinskog Borovca do Bijeničke.

Jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj, od Aleje H. Bollea do Srebrnjaka (smjer sjever), kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj.

Desno skretanje iz kružnog toka Petrova u ulicu Srebrnjak bit će zabranjeno.

Zabranjuje se parkiranje na Bijeničkoj od Aleje H. Bollea do ulice Srebrnjak.

ZONA MIROŠEVEC

U u subotu 27. listopada, nedjelju 28. listopada i petak, 2. studenoga, od 07.00 do 19.00 sati, bit će na snazi zabrana prometa u Aleji tišine.

U srijedu, 31. listopada i četvrtak, 1. studenoga, od 07.30 do 19.00 sati, uvest će se sljedeća ograničenja:

Zabrana prometa uvodi se u Oporovečkoj od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od ul. Mirka Deanovića do Oporovečke, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Stara Oporovečka, Oporovečka, Grižanska, te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i Oporovečke.

ZONA MARKOVO POLJE

Na dane 27. i 28. listopada i 02. do 04. studenoga, u vremenu od 06.00 do 20.00 sati, uvodi se jednosmjeran promet u Aleji mira od Zlatarske do Vugrovečke i Vugrovečkom od Varaždinske, te Smićiklasovom od Vugrovečke do Varaždinske.

Na dane 31. listopada i 1. studenoga od 06,00 do 19.00 sati bit će zabranjen promet Vugrovečkom od Varaždinske do Markovog polja i u Aleji mira od Markovog polja do Zlatarske.

TRAMVAJSKI PROMET UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH

U srijedu 31. listopada tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu radnog dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

AUTOBUSNI PROMET UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika.

U srijedu i četvrtak, 31. listopada i 1. studenoga, vozit će izvanredne autobusne linije:

Kaptol - Mirogoj,

Kaptol - Krematorij,

Kvaternikov trg - Srebrnjak,

Dubrava - Miroševec,

Dubec - Markovo Polje i

Podsused-centar - Poljanica - Gornja Bistra.

PRIJEVOZ DO MIROGOJA

Izvanredne autobusne linije Kaptol - Mirogoj i Kaptol - Krematorij bit će uspostavljene u srijedu, 31. listopada i četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol - Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol - Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom.

Trasa linije Kaptol - Mirogoj: Kaptol - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Mirogojska - Mirogoj. U povratku: Mirogoj - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol. Trasa linije Kaptol - Krematorij: Kaptol - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Mirogojska - Remetska cesta - Krematorij. U povratku: Krematorij - Remetska cesta - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol - Mirogoj - Krematorij. Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg - Srebrnjak vozit će također u srijedu, 31. listopada i četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta.

Trasa linije 297: Kvaternikov trg - Heinzelova - Kvaternikov trg - Domjanićeva - Srebrnjak - Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom natrag. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol - Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U srijedu, 31. listopada i četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, ukidaju se linije: 106 Kaptol - Mirogoj - Krematorij, 201 Kaptol - Kvaternikov trg i 238 Kaptol - Kozjak.

U srijedu 31. listopada i četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, linija 203 Svetice - Vinec - Krematorij, bit će skraćena te će autobusi prometovati na relaciji Svetice - Vinec - Remete; odnosno alternativno na relaciji Svetice - Vinec, a linija 207 Srebrnjak - Rim - Srebrnjak vozit će na relaciji Kozjak - Rim - Kozjak. Linija će prometovati trasom: Rebar, Lašćinska, Bijenička te uobičajenom trasom do raskrižja Bijenička/Lašćinska, Lašćinska, Rebar, Kozjak. Vremena polazaka autobusa ostaju nepromijenjena.

Tijekom posebne regulacije prometa, od 31. listopada, od 8 sati, do 1. studenoga, do 20 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol - Britanski trg), u smjeru Britanskog trga: Kaptol, Degenova, Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje redovnom trasom, te će u smjeru Britanskog trga biti uspostavljeno stajalište u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom). U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom. •

PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA

Izvanredna autobusna linija Dubrava - Miroševac vozit će 31. listopada i 1. studenog od 8 do 19 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja.

Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška - Oporovečka - Aleja tišine - Oporovečka (stara), a u povratku Oporovečka (stara) - Oporovečka - Avenija Gojka Šuška - Dubrava. Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku stare Oporovečke, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine. Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s novom Oporovečkom, na istočnom prometnom traku Aleje tišine.

Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U srijedu, 31. listopada i četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 19 sati, linije 206 (Dubrava - Miroševac) i 210 (Dubrava - Studentski grad - Klin) neće voziti.

U istom vremenu linija 223 (Dubrava - Trnovčica - Dubec), radi posebne regulacije vozit će izmijenjenom trasom iz Dupca: Dubečka, A. Nuića, Stadlerova, Trnovčica, Klin, Koledinečka, Dankovečka, Ulica Dubrava, terminal Dubrava.

PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija Dubec - Markovo polje vozit će 31. listopada i 1. studenoga od 7.30 do 18.30 sati trasom: Dubec - Zagrebačka - Varaždinska - Vugrovečka - Aleja mira do groblja Markovo polje (parkiralište za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka - Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka - Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira. Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE

U srijedu, 31. listopada autobusna linija 230 (Dubrava - Granešinski Novaki) bit će pojačana s dodatnim autobusima, kao i linija 125 (Črnomerec - Gornje Vrapče).

U utorak, 30. i srijedu, 31. listopada, linija 182 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić - Šibice) od 8 sati neće prometovati do Groblja Zaprešić, a u četvrtak, 1. studenoga, neće prometovati cijeli dan! Umjesto nje, u utorak, 30. i srijedu, 31. listopada te u četvrtak, 1. studenoga, uvodi se izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić) te će od 8 do 20.45 voziti svakih 30 minuta.

Autobusna linija 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom Susedgrad - Poljanica - Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar, od 8 do 20 sati autobusi će se zaustavljati na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska, a za vrijeme izvanredne organizacije prometa na spomenutom stajalištu zaustavljat će se i autobusi linija 172 (Črnomerec - Zaprešić) i 176 (Črnomerec - Gornja Bistra).

Na blagdan Svih svetih, u četvrtak, 1. studenoga na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, po potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

Na redovnim autobusnim linijama u petak, 2. studenoga primjenjivat će se subotnji vozni red, dok će po rasporedu radnoga dana prometovati linije 107 (Jankomir - Žitnjak), 140 (Mihaljevac - Sljeme), 159 (Savski most - Strmec Odranski), 204 (Kvaternikov trg - Horvatovac - Voćarska - Kvaternikov trg), 222 (Remetinec - Žitnjak), 225 (Sesvete - Kozari Bok) i 232 (Dubrava - Jazbina).

Na autobusnim linijama 109 Črnomerec - Dugave, 228 (Svetice - Rebro - Svetice) i 268 (Zagreb Glavni kolodvor - Velika Gorica) autobusi će prometovati po posebnom voznom redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:03