SUTRA OPET U POGONU

Pokvarila se sljemenska žičara: Putnici zapeli u gondoli, uključio se sigurnosni protokol

Zaposlenici su potom krenuli spuštati gondole po standardnoj proceduri te da putnici polako izlaze iz njih.

Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

U popodnevnim satima došlo je do tehničkog kvara na sljemenskoj žičari zbog čega je dio putnika u gondolama zapeo nekoliko minuta iznad Medvednice.

Kako doznajemo od glasnogovornice zagrebačke Gradske uprave Dinke Živalj, žičara se zaustavila automatski zbog tehničkog kvara prema predviđenom sigurnosnom protokolu.

- Svi putnici su putem interfona obaviješteni da će se gondole spustiti na pomoćni pogon. Sve je bilo po protokolu, žičara se automatski zaustavila u trenutku detekcije kvara. Upravo sam dobila informaciju da su svi putnici koji su se zatekli u gondolama, sigurno spušteni, rekla je glasnogovornica.

Nije nam mogla sa sigurnošću reči koliko dugo su putnici bili u gondolu dok nije počelo spuštanje gondola, rekavši tek da je sve bilo po protokolu i nije trajalo dulje od predviđenog vremena.

Kako je rekla, sve gondole će se sada pospremiti u spremište, nakon čega će biti obavljen pregled i utvrđivanje kvara.

Nakon uspješne evakuacije putnika, žičara je resetirana i puštena u testni pogon. Očekuje se da bi sutra žičara trebala ponovno biti u funkciji, jer se tehnički kvar prilikom testiranja nije ponovno javio, rekla nam je glasnogovornica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 01:07