TRAŽI SE RJEŠENJE

Ponovno otvorena menza na FSB-u, ravnatelj poručuje: ‘Eventualni nedostaci bit će otklonjeni‘

Inspekcija Državnog inspektorata prošloga utorka utvrdila je da restoran nema dovoljnu visinu stropa

Zatvorena menza na FSB-u

 Ranko Suvar/CROPIX

Ponovno je otvorena menza na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB), koju je prije tjedna dana zatvorio Državni inspektorat zbog nedovoljne visine stropa.

"Restoran subvencionirane studentske prehrane Studentskog centra (SC) na FSB-u otvoren je za studente. Eventualni nedostaci bit će otklonjeni u direktnoj komunikaciji sa Državnim inspektoratom", priopćio je u četvrtak ravnatelj SC-a Mirko Bošnjak.

Studentski restoran na FSB-u bio je privremeno zatvoren nakon što je inspekcija Državnog inspektorata prošloga utorka utvrdila da restoran nema dovoljnu visinu stropa.

Naime, prema Pravilniku o zaštiti na radu strop bi trebao dosezati 2,8 metara, što na FSB-u nije slučaj.

image

Prosvjedni roštilj zbog zatvaranja menze

Ranko Suvar/CROPIX

U SC-u su rekli da menza na FSB-u od 2005. godine posjeduje rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima za rad. Nakon zatvaranja, poručili su da će učiniti sve da restoran nastavi s radom i da se pronađe rješenje.

Riječ je o restoranu kojim se koristi oko 2350 studenata. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pozvao je Državni inspektorat da povuče rješenje o zatvaranju menze, kako studenti ne bi svoje nezadovoljstvo morali iskazati prosvjedom i drugim dozvoljenim sredstvima.

Krajem prošloga tjedna organizirali su i roštilj ispred fakulteta "kako ekipa ne bi krepavala od gladi" i kako bi skrenuli pažnju javnosti na ovaj problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. siječanj 2023 06:40