KRŠENJE ZABRANA

Srednja škola Jelkovec prijavila Škoru zbog političkog skupa, njegov stožer tvrdi: ‘Uopće nije bio tamo‘

Gradski ured podsjeća da se okupljanjem nekoliko desetaka osoba u dvorištu Srednje škole Jelkovec krše epidemiološke mjere
Predizborna aktivnost Miroslava Škore ispred Srednje škole Jelkovec
 Srednja škola Jelkovec

Zagrebački Gradski ured za obrazovanje danas je priopćio kako su od Srednje škole Jelkovec dobili obavijest da se u dvorištu i vanjskim terenima škole održavaju neovlaštene političke aktivnosti kandidata za gradonačelnika Zagreba i predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore, članova i simpatizera njegove stranke, i to bez prethodnog obavještavanja ili suglasnosti vodstva škole.

„Apeliramo na gospodina Škoru i sve kandidate i kandidatkinje na predstojećim lokalnim izborima, političare, članove, simpatizere i aktiviste političkih stranaka da konferencije za medije, okupljanja i druge stranačke aktivnosti ne održavaju u prostorima, bilo vanjskim, bilo unutarnjim, škola i vrtića Grada Zagreba”, piše u priopćenju kojeg potpisuje pročelnik Ivica Lovrić.

No, iz Škorina stožera tvrde kako on nije bio tamo.

„Miroslav Škoro u subotu nije bio kod Srednje škole Jelkovec, bio je na druženju s članstvom na Trgu Dragutina Domjanića u Sesvetama i potom je otišao na intervju u Gračane”, kratko su poručili iz Škorina stožera.

Iz Gradskog ureda pak dodaju kako neovlašteni ulazak, uzurpiranje školskih prostora i održavanje stranačkih i sličnih aktivnosti u prostorima odgojno-obrazovnih ustanova samo po sebi predstavlja kršenje niza pozitivnih zakonskih propisa, a podsjećaju i kako su zbog epidemije svim neovlaštenim osobama do daljnjeg zabranjeni svi posjeti i ulasci u odgojno-obrazovne ustanove na razini Republike Hrvatske, pri čemu je, kako u unutarnjim prostorima ustanove, tako i u dvorišnom prostoru, „neophodno osigurati dolazak što manjeg broja osoba“.

„Održavanjem okupljanja uz prisustvo nekoliko desetaka osoba u dvorištu Srednje škole Jelkovec bezobzirno se krše epidemiološke mjere u odgojno-obrazovnim ustanovama te ugrožava zdravlje i sigurnost naših učenika i sugrađana s ciljem osobne i političke samopromocije gospodina Škore ususret nadolazećim lokalnim izborima. Štoviše, u trenutku kad se zbog svakodnevnog povećanja broja zaraženih osoba učenici ne mogu vratiti u škole, već su primorani nastavu pratiti na daljinu, održavanje ovakvog okupljanja u dvorištu jedne odgojno-obrazovne ustanove držimo posebno nedopustivim i skandaloznim!”, smatraju u Gradu Zagrebu.

Podcrtavaju kako još jednom apeliraju na Škoru i predstavnike političkih stranaka da s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti djece i učenika unutarnje i vanjske prostore odgojno-obrazovnih objekata, djecu i učenike ne zlorabe u svrhu samopromocije.

„Sve nadležne institucije ovim putem pozivamo da poduzmu sve potrebne aktivnosti s ciljem zaštite djece i učenika”, piše Lovrić.

Konačno, na Facebooku se oglasio i sam Miroslav Škoro čiji status prenosimo u cijelosti:

- Čitam maloprije nategnut redakcijski tekst (to znači da nema autora) po kojem netko ima priviđenja ili jako bujnu maštu. Naime, pročelnik Lovrić u odlasku šalje neki dopis, a redakcija JL objavljuje sliku dva moja promidžbena vozila koja su parkirana izvan dvorišta osnovne škole u Jelkovcu. Optužuju me da uzurpiram gradsko zemljište i mole me da ga napustim. Poštovani pročelniče i štovana redakcijo, danas na tom igralištu nisam bio. Istina je da sam se družio s građanima i članovima DP-a u 11h na Trgu Dragutina Domjanića 6, a u 12,30h sam već bio u Gračanima i davao intervju. Ako pročelnik Lovrić, želi sudjelovati u kampanji šireći neistine o meni, onda bi to mogao na drugi način. Kad toliko ističe navodnu brigu o zagrebačkoj djeci, bilo bi mu bolje da pojasni javnosti zbog čega se tu djecu već godinama truje cajkama s radijske postaje za čije se obilato financiranje pobrinula upravo njegova VD šefica i kandidatkinja, gospođa Jelena Pavičić Vukičević. Žao mi je što su neke redakcije nasjele na ovu navlakušu pročelnika Lovrića koji je dio onoga što u Zagrebu ne valja i što ćemo promijeniti u hrvatskom glavnom gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2022 17:45