NEPOVOLJNI UVJETI

Zagreb: Radovi na Jadranskom mostu odgođeni do subote

Ukupna vrijednosti obnove iznosi 4.650.000 eura, od čega se 1.450.000 eura planira sufinancirati sredstvima iz fonda EU

Jadranski most

 Damir Krajac/Cropix

Umjesto u utorak, nastavak radova na zapadnom vijaduktu Jadranskog mosta planira se za subotu, 14. siječnja, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i nemogućnosti iscrtavanja potrebne signalizacije, priopćili su iz Grada Zagreba.

Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji te će biti zatvoren zapadni kolnik, a promet će se odvijati dvosmjerno po saniranom istočnom kolniku, u oba smjera preko ukupno četiri privremeno uspostavljene prometne trake.

Riječ je o istoj privremenoj regulaciji kakva je bila uspostavljena za vrijeme izvođenja radova na sanaciji istočnog vijadukta, koja se pokazala protočnom pa se očekuje ista protočnost tijekom obnove zapadnog vijadukta.

Za vrijeme radova pješaci i biciklisti bit će preusmjereni preko starog Savskog mosta. Prometovanje teretnim vozilima preko mosta neće biti moguće, uz izuzeće vozila javnog gradskog prijevoza.

Vozačima se predlaže korištenje obilaznog pravaca na relaciji Avenija Dubrovnik - Most Slobode, odnosno Most Mladosti.

Dosad su na istočnom vijaduktu izvedeni radovi obnove gornjeg ustroja i opreme prilaznog vijadukta i upornjačke prostorije, obnova odvodnje mosta te obnova podgleda rasponske konstrukcije i donjeg ustroja.

Ukupna vrijednosti obnove iznosi 4.650.000 eura, od čega se 1.450.000 eura planira sufinancirati sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2023 21:50