SHOPPING MEKA

Zagrebački Ikein trgovački centar, vrijedan 2 milijarde kuna, zapošljavat će 2500 ljudi!

U jesen 2012. godine Zagreb dobiva novi trgovački centar sa svjetski poznatom Ikeom. Trenutačno je u fazi ishođenja svih potrebnih dozvola

U drugoj polovici 2012. godine u Zagrebu se otvara Ikea. Naime na istoku Grada kod naplatnih kućica Ivanja Reka uskoro bi trebao započeti sa gradnjom trgovački centar u sklopu sa Ikeom. Ikein centar, drugi najveći u Europi, trebao bi zaposliti 2500 ljudi, piše portal Zagrebancija.com .

- U fazi smo pripreme potrebnih dogovora i dozvola za početak gradnje IKEA robne kuće i trgovačkog centra. Sa jedne strane ćemo imati klasičnu IKEA robnu kuću koja se može vidjeti svugdje u svijetu, a s druge strane s njom će biti spojen i trgovački centar. To je relativno novi concept ulaska na nova tržišta i Zagreb će biti prvi u ovoj regiji koji će to primijeniti - izjavio je Igor Štefanac, PR Manager, Ikea South East Europe i dodao:

U Ikei očekuju 12.3 milijuna posjetitelja na godinu, s više od 320 trgovina Zagreb Istok će biti najveća shopping destinacija u Hrvatskoj koja će po prvi puta tržištu predstaviti nove vodeće međunarodne modne marke na 34,000 m2. Cijeli trgovački centar imat će približno 6,000 parkirnih mjesta.

- Ukupna investicija će iznositi oko 2 milijarde kuna, a završetak radova na IKEA robnoj kući očekujemo u drugoj polovici 2012. godine dok bi trgovački centar trebao biti otvoren 6 mjeseci nakon robne kuće - otkrio je Štefanac.

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:08