PSU VODIČU ZABRANJEN ULAZ

ZAGREBAČKI KAFIĆ NA KOJI SE ŽALILA SLIJEPA ŽENA 'Kod nas nema diskriminacije, dogodio se nesporazum, a gospođe našu ispriku nisu htjele ni saslušati!'

 HANZA MEDIA/Facebook

Nakon što se Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet uputila požalila na nedopustivu diskriminaciju osoba s invaliditetom u Leggiero baru u shopping centru Avenue Mall čiji konobari, kako su naveli u udruzi, nisu dozvolili ulazak u kafić jednoj slijepoj osobi zbog pratnje psa vodiča, reagirao je i Leggiero bar.

Poručili su kako u njihovim kafićima nema diskriminacije te kako se radilo o nesporazumu. Tvrde da su u sve bile uključene dvije gospođe koje njihovu ispriku nisu htjele ni saslušati. Također, na Facebooku su objavili kako su, nakon što su provjerili s voditeljima i konobarima sve oko nastale situacije toga dana, kontaktirali Udrugu i ispričali im se. Konobari su pak, navode, dobili upozorenje kako se takva situacija više ne bi ponovila.

Njihovo obrazloženje prenosimo u cijelosti i u obliku kako je objavljeno na njihovim web stranicama:

'S obzirom na nemili događaj koji se proširio medijima o gošći koja je u Leggiero bar u Avenue Mallu stigla u pratnji svojeg psa vodiča za slijepe, provjerili smo i istražili što se točno dogodilo tog petka 11. studenog u 8:05 sati ujutro.

Zakon o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča (NN 131/98) doista propisuje da slijepa osoba u pratnji psa vodiča ima pravo ulaska u sve javne prostore i sredstva javnog prijevoza. Kako konobari koji su toga jutra radili u smjeni nisu odmah primijetili oznake na psu vodiču, upozorili su gošće kako ne mogu sa psom u lokal jer su takva pravila za kućne ljubimce.

No, kada su gospođe objasnile kako je to pas za slijepe, konobari su se osobno ispričali i pozvali ih da uđu u lokal. Gospođe na žalost nisu ispriku htjele ni saslušati, već su tražile odgovornu osobu i poručile kako će tražiti pravdu tim putem.

Svi su dobrodošli

U užurbanom poslovnom objektu kao što je kafić na najfrefentnijem ulazu u Avenue Mall, greške se naravno mogu dogoditi. Naš stručni tim konobara i voditelja uvijek se trudi ponuditi najbolju uslugu, na žalost došlo je do situacije koja se lako mogla izbjeći. Voditelji i konobari obaviješteni su o događaju kako se takve stvari više ne bi ponovile, a isprika je upućena i Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

U našim kafićima nema diskriminacije prema osobama s invaliditetom, kao što nema diskriminacije prema spoli, dobi, rasi, vjeri ili na bilo kojoj drugoj osnovi.

Leggiero team uvijek je tu za svoje goste i svi ste dobrodošli!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:10