SPEED WEEK

Chris Harris uoči spektakularnog izbora: ‘Hyundai i20 N je uzbudljiviji auto od Ferrarija SF90!‘

Najava počinje glavnim automobilom iz Maranella, moćnim Ferrarijem SF90 Stradaleom, a zatim ima tu još svega...
Jack Rix i Chris Harris
 YouTube Screenshot

Bliži nam se Top Gearov Speed Week, pri čemu će na testiranje biti stavljeno najmanje 26 ovogodišnjih automobila s najboljim performansama. Jack Rix iz Top Geara i automobilski novinar Chris Harris raspravili su o kandidatima, čiji se raspon proteže od hot hatcheva i restomodova do modernih superautomobila i jurilica rezerviranih isključivo za trkaću stazu.

Prvi automobil kojeg dvojac predstavlja je moćni Ferrari SF90 Stradale. Riječ je o trenutno glavnom automobilu iz Maranella kojeg pokreće 4,0-litreni V8 s dva turbopunjača dopunjen s tri elektromotora. Iako Harris nije preveliki obožavatelj Stradalea, istaknuo je kako mu se primjerak na ovom testu svidio, što objašnjava nekim kalibracijama koje su na njemu izvedene.

image
Ferrari SF90 Stradale
YouTube Screenshot

Nakon njega pažnju dobiva Hyundai i20 N za kojeg Harris kaže da ga 'uzbuđuje više od SF90 Stradalea'. Raspravlja se i o Lamborghini Huracanu STO-u za kojeg Harris navodi da je 'najbolji Lamborghini kojeg je vozio od Diabla 2001. godine. Još jedan intrigantan kandidat SpeedWeeka je i restomod Peugeota 205 GTI-a.

image
Hyundai i20 N
YouTube Screenshot

Osim navedenog, jurilice koje će biti predstavljene na Top Gearovom spektaklu su McLaren 720S GTX, Zenvo TSR-S, Audi RS e-tron GT, Lotus Elise, Bentley Continental GT Speed, Volkswagen Golf R, Porsche 911 GT3, Ford Mustang Mach i neki drugi.

image
Lamborghini Huracan STO
YouTube Screenshot

S obzirom na to koliko se brzo industrija kreće prema elektrifikaciji, neće proći dugo prije nego što mega-testovi poput ovih ne sadrže ništa osim hibrida i električnih vozila. Zbog toga bismo trebali uživati u ovim vremenima dok još traju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:49