VIDEO

Konačni odgovor: Utrka ubrzanja svih vodećih Audi RS modela, koji od njih je najbrži?

Nažalost, nisu uspjeli obuhvatiti svaki RS model u prodaji, ali su uspjeli nabaviti jednog sa svake platforme

Utrka ubrzanja

 YouTube Screenshot

Audijeva RS značka danas se može pronaći na automobilima svih oblika, bilo da je riječ o coupeu ili SUV-u, 5-cilindarskim ili 10-cilindarskim, pa čak i na vozilima s električnim pogonom. Zahvaljujući CarWowu, možemo vidjeti kako se natječu jedan protiv drugog. Nažalost, nisu uspjeli obuhvatiti svaki RS model u prodaji, ali su uspjeli nabaviti jednog sa svake platforme. (RS3 umjesto RSQ3-a i TTRS-a, RS5 umjesto RS4 i RS6 umjesto RS7).

CarWow je na ravnu liniju stavio RS3, RS5, RS6, RSQ8, RS e-tron GT i R8. To znači da, u pogonskom smislu, ovaj drag race ima 5, 6, 8 i 10-cilindarske motore, kao i elektromotor. Što se tiče karoserije, tu je hatchback, limuzina, sportback, karavan, SUV i coupe. Sva vozila koriste Audijev Quattro pogon na sva četiri kotača, što znači da bi trebala biti na razini u smislu vuče.

U prvoj utrci, na prvom mjestu se našao RS e-tron GT, a slijede ga RS6, R8, RS5, RSQ8 i RS3. Pomislili biste da bi R8, kao najlakši i najsnažniji u grupu, bio barem drugi ako ne i prvi, ali je izgubio od električnog momenta RS e-tron GT-a i katapultirajuće sile RS6. U drugoj utrci zabilježen je sličan rezultat s RS e-tronom GT na prvom, RS6 na drugom i RS3 na posljednjem, osim što je RSQ8 završio dva mjesta više, dok su R8 i RS5 završili jedno mjesto niže.

Usporedba je svakako zanimljiva, a u cijelosti je možete pogledati u priloženom videozapisu. Međutim, stavite sve automobile na trkaću stazu koja nije ravna, i vjerojatno ćemo vidjeti znatno drugačije rezultate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:41