NA TRI OTOKA

Najekskluzivniji klub kolekcionara automobila na svijetu SOC se vraća u Hrvatsku, evo i kada!

Nakon uspješnog odrađenog prošlogodišnjeg okupljanja Supercars owners circle i ove godine stavio Hrvatsku u event kalendar

Supercars owners circle u Zagrebu prije odlaska na turneju prema Jadranu 2021.

 Marko Todorov/CROPIX

Lijepe riječi i komplimenti koji su pljuštali društvenim mrežama nakon prošlogodišnjeg trodnevnog okupljanje u Hrvatskoj čini se nisu bile tek izraz pristojnosti ni kurtoazije prema domaćinima.

Najbolja potvrda tome je novi kalendar na Internet stranicama najekskluzivnijeg kluba kolekcionara automobila na svijetu poznatog pod imenom Supercar Owners Circle na kojem je uz hrvatsku zastavu i siluetu Rimčeve Nevere istaknut rujan 2022., uz dodatak - "SPC se po drugi put put vraća u Hrvatsku! Sudionici će imati priliku voziti se svojim automobilima uz stalnu policijsku pratnju prekrasnim slikovitim cestama oko Zagreba i prema moru, prelazeći tri nevjerojatna otoka. Uživajte u brzim utrkama na zrakoplovnoj pisti i još mnogo posebnih iznenađenja."

image

SOC Hrvatska 2022.

SOC

Dakle, premda se još uvijek radi na programu novog okupljanja u Hrvatskoj s poznatim datumima, konkretno od 1. do 5. rujna, za sada je poznato da će polazište ponovno biti Zagreb, a konačni cilj putovanja jedno od turističkih mjesta na Jadranskoj obali.

Pritom neće izostati ni ekshibiciju moći i snage na zrakoplovnoj pisti, a po svemu sudeći kao i prošle godine odradit će je kod Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikoj Gorici.

image

SOC u Zagrebu 2021.

CROPIX

Supercar Owners Circle koji su osnovala braća Florian i Stefan Lemberger, prvo okupljanje organizirali su 2014. u švicarskom Andermattu, a reakcije okupljenih kolekcionara bile su toliko pozitivne da su odmah krenuli dalje razvijati poslovanje kluba.

Kako bi zadržali ekskluzivnost, broj članova s vremenom je ograničen je na brojku 150, ali ulazak u elitno društvo nije jednostavan. Prijemna komisija kluba odobrava primanje novih članova uz rigorozne kriterije.

image

Mate Rimac, SOC, 2021.

Goran Mahkek/CROPIX

Osobno bogatstvo pritom nije presudno (članarina je s obzirom na automobile skromnih 2500 dolara), važnija je raznolikost i kvaliteta kolekcije automobila koju potencijalni kandidat posjeduje, kao i preporuka nekog od postojećih članova kluba.

Ovako je bilo prošle godine...

Rimčeva Nevera bila je prošle godine jedna od zvijezda susreta članova Supercar Owners Circle kluba u Hrvatskoj, dakle, atrakcija je bila zajamčena, a tko tada nije uspio uhvatiti dio atmosfere, ili uživo vidjeti najrjeđe, najskuplje i najlegendarnije super sportske i hiper automobile ove će godine imati priliku. Nema sumnje da će biti još atraktivnije i sigurno s nekom novostima iz laboratorija Mate Rimca, sada u savezništvu s Bugattijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:43