NAMIRNICE I RECEPTI

ŠTO JESTI U TRAVNJU? Ovo je doba godine kada je voća i povrća u izobilju, a imamo i ideje kako ih pripremiti!

 Getty Images/iStockphoto
Sve pršti jarkim bojama, a svježe voće i povrće nas samo mami.

Pa neka vas namami! Zato smo za vas pripremili i recepte koje biste svakako trebali isprobati u travnju, kada je svo povrće najukusnije.

Šparoge

Možemo ih nazvati vjesnicima proljeća! Miljenice su mnogih baš zato što su jako svestrane. Bilo da se domognete divljih šparoga, onih debljih zelenih ili bijelih, svakako ih pripremite u travnju.

18 neodoljivih recepata s ovom omiljenom proljetnicom

Rocko polje, 190315.
Na podrucju Rijeke i unutrasnjosti Istre obisli smo 5 restorana i napravili prezentaciju njihovih top jela sa sparogama. U unutrasnjosti smo brali sparoge i pripremili ih na tradiocionalan nacin u domacoj atmosferi u Vili Peruniki u Rockom polju.
Na fotografiji: Branje sparoga u Rockom polju i priprema jela u Vili Perunika.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Korabica

Osim što je odlična za suzbijanje umora, ova kupusnjača je ukusna na salatu, gratinirana ili u loncu. Isprobajte ju u varivu od koromača, korabe i špinata ili gratinu od korabe i krumpira!

Grašak

Smrznut je dostupan tokom cijele godine, ali mladi grašak je najukusniji. Otkrijte devet odličnih načina kako ga utopiti u loncu!

Risotto with asparagus, ramson and peas in a pot on wooden table
Getty Images/iStockphoto

Rabarbara

Sezona joj počinje u proljeće, a traje sve do ranog ljeta. To baš i nije nešto preduga sezona zato rabarbaru iskoristite dok je ima. S ovih pet recepata nećete pogriješiti!

Pita od rabarbare

Tikvice

Vjerojatno najomiljenije povrće svih nas, a može se iskoristiti na toliko načina, od tjestenina, složenaca, do juha i roštilja. Ovo je deset načina pripreme tikvica koje morate isprobati!

tart with zucchine slice on baking sheet
Getty Images/iStockphoto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 16:37