PALIMO VATRU

Okušajte se u pripremi ovih 5 jednostavnih, a slasnih vegetarijanskih jela s roštilja

 Zi3000
Predahnite na trenutak od mesnih delicija s grilla i okušajte se u pripremi ovih pet sjajnih vegetarijanskih jela

Osim mesa, na roštilju volimo pripremati i bezmesne specijalitete pa se tako ovih dana već bacamo na planiranje jela s roštilja u nešto laganijoj varijanti. Bez obzira na to dolaze li vam u goste vegetarijanci ili jednostavno želite imati alternativu sočnim odrescima, ražnjićima i ćevapima, ovih pet jela priprema se toliko brzo i jednostavno da ćete im se poželjeti vratiti što prije.

Na našem vegetarijanskom popisu za roštilj nalazi se nekoliko sjajnih salata, povrtni ražnjićI i burger. Ono što svakako preporučujemo jest da za vegetarijanski dio ekipe pripremite dovoljno povrća te da povrtna jela na roštilj bacite prva. Također, osim povrća, dobra ideja bit će i halloumi ili sir škripavac koji se vrlo jednostavno može pripremiti na roštilju, a ne zaboravite niti na hrskavo zapečeni kruh ili peciva koja se odlično slažu uz sočne specijalitete s roštilja.

Kada su u pitanju umaci, dobar izbor svakako će biti jednostavan umak na bazi grčkog jogurta s limunom, češnjakom, maslinovim uljem i začinskim biljem, a ukoliko se u ekipi nađe i koji vegan, dobra ideja bit će veganski jogurt ili pak jednostavan tršćanski umak od maslinova ulja, češnjaka i peršina.

SALATA S POVRĆEM, JEČMOM I SLANUTKOM

image
Berislava Picek/Cropix/

RAŽNJIĆI S TIKVICAMA S TAVE ILI ROŠTILJA

image
Berislava Picek/Cropix/

SALATA S HALLOUMI SIROM

image
Privatna Arihva/

BURGER SA SLANUTKOM I GLJIVAMA

image
Berislava Picek/cropix/

PEČENI LUK I BATAT S ROŠTILJA

image
Marko Miscevic/cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 19:20