50 BEST: DIVNA GESTA

Darroze, Bottura, Préalpato i Mazzia kuhaju ručak u čast tragično preminulog sina kolege chefa

Hélène Darroze koja ugošćuje u svom restoranu The Connaught Massima Botturu, Alexandre Mazziu i Jessicu Prealpato.

Ceremonija dodjele nagrada najboljim restoranima na svijetu je događaj godine u svijetu gastronomije. Osim tog, glavnog događaja, u gradu se održavaju i brojna druga, obimom manja i prilično ekskluzivna zbivanja. Jedno od takvih je i zajednički ručak Hélène Darroze koja ugošćuje u svom restoranu The Connaught, teškom tri Michelinove zvjezdice, Massima Botturu, Alexandre Mazziu i Jessicu Prealpato.

Hélène Darroze jedna je od najvažnijih chefica na svijetu, zajednički ručak započet će točno u podne 19. srpnja u sklopu serije 50 Best Collaboration Dining Series u prelijepom londonskom hotelu The Connaught. Chefovi će ga posvetiti prerano i tragično preminulom sinu chefa, kolege i prijatelja Yannicka Allena. Podsjetimo kako je Antoine Alleno imao samo 24 godine, a tragično je stradao u prometnoj nesreći. Te kobne noći, Antoine je vozio skuter, a udario ga je vozač koji je vozio luksuzno ukradeno vozilo Audi RS6. Nakon nesreće, vozač je pokušao pobjeći, a prilikom uhićenja odbio je alkotest. Ovaj zajednički ručak koji rade veliki kulinarski umovi emotivna je gesta kolega chefova da daju podršku dobrotvornoj organizaciji koju je chef Yannick Alleno osnovao u Antoineovo ime, s ciljem pomoći žrtvama ponovljenih prijestupnika.

Massima Botturu intervjuirali smo u svibnju ranije ove godine povodom dolaska u Hrvatsku na Weekend Food Festival u Rovinj, riječ je o superstaru među chefovima kojem malo tko može konkurirati u medijskoj prepoznatljivosti. Jessica Préalpato je izuzetno talentirana mlada slastičarka koja trenutna radi u londonskom The Carlton Tower Jumeirah, a mi smo je intervjuirali 2019. godine kad je proglašena najboljom slastičarkom na svijetu 2019. godine kada je radila u pariškoj Plazi Athenee Alaina Ducassea. Osim Massima i Jessice Préalpato, uz Helene Darroze ovaj divan ručak pripremat će i Alexandre Mazzia iz pariškog restorana AM par Alexandre Mazzia kojeg je organizacija The Worlds 50 Best Restaurants odabrala kao restoran na koji treba obratiti pažnju u 2022. godini.

Ova chefovska suradnja ponudit će uzbudljiv uvid u kreativni proces svakog kuhara, okupljajući ih po prvi put da stvore osebujan i neponovljiv degustacijski meni s plemenitom gestom. Jela će biti uparena uz vina koja je ekskluzivno odabrao sommelierski tim Hélène Darroze iz The Connaught. Vina će se birati iz njihovih ogromnih podruma, s više od 3500 spremnika i više od 30 000 boca što je jedna od najboljih kolekcija na svijetu.

Cijena ulaznice je 650 po osobi i uključuje jelovnik od šest sljedova, vina i vodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:17