Pamela Andreson u zadnje je vrijeme posvuda - na velikom platnu s partnerom iz filma ‘Naked Gun‘, Liamom Neesonom, na kazališnim daskama u Berkshiresu u ‘Camino Real‘ Tennesseeja Williamsa te u kuhinji na otoku Vancouver u svojoj seriji na Prime Videu - ‘Pamela‘s Cooking With Love‘, gdje priprema jela na biljnoj bazi.
Iako smo ju već ranije voljeli gledati kako mijesi kruh i priprema vlastite varijacije veganskih jela, simpatična glumica i dalje nas oduševljava kada su u pitanju njezine kulinarske vještine. Naime, sada je lansirala Pamela’s Pickles, limitiranu seriju ljutih krastavaca s dodatkom latica ruže.
"Ruže sve čine boljim", rekla je Anderson u intervjuu i dodala: "Naravno, one koje su prikladne za konzumaciju. Dodajem ih u umak za špagete i koristim za čaj. Imaju mnoge dobrobiti."
Teta Vie kao inspiracija
Inspiracija za projekt bila je njezina teta Vie.
"Ona je bila nagrađivana majstorica u kiseljenju i konzerviranju, sjajna kuharica i uvijek odlično društvo", kazala je Anderson.
"Blistala je od glave do pete, plesala po kuhinji u visokim petama i kriomice dodavala Kahlú liker u kavu. Osim toga, napisala je i knjigu From Pickles to Pearls!", otkrila je.
Kada je nakon srednje škole Andreson živjela s tetom, bilo je neizbježno da uz nju nauči sve tajne kiseljenja i konzerviranja.
"Ne sjećam se godine u kojoj nismo kiselile, konzervirale ili radile džem", kaže i dodaje: "To mi je jednostavno u genima."
Recept za Pamela’s Pickles dolazi iz njezine kuharice "I Love You: Recipes from the Heart". Riječ je o pikantnoj verziji tetinog recepta, koji je uključivao kopar, senf i češnjak. Pamela dodaje još ružičasti papar, Guajillo čili, dimljenu morsku sol i svoj zaštitni znak - sušene latice ruže.
"Obožavam nastaviti tradiciju na svoj način, s određenim twistom", kazala je glumica.
Hrana u plemenite svrhe
Krastavci s ružom po cijeni od 35 dolara nastali su u suradnji s Flamingo Estateom, lifestyle brendom iz Los Angelesa, a 100 posto prihoda donira se California Wildlife Centeru, neprofitnoj ustanovi koja skrbi za ozlijeđene i bolesne divlje životinje.
California Wildlife Center posebno joj je prirastao srcu.
"Moji sinovi i ja provodili smo sate volontirajući ondje i godinama skupljali donacije prodajom limunade", kazala je Anderson koja je često sa sinovima brinula za divlje životinje i čistila kaveze za ptice.
Osnivač Flamingo Estatea, Richard Christiansen, rekao je da je s oduševljenjem pristao na suradnju s Anderson.
"Kad smo prvi put upoznali Pamelu, povezali smo se preko njezine ljubavi prema vrtlarstvu i njezinog nevjerojatnog znanja kao kuharice, aktivistice i zelene ratnice", kaže.
"Ona je svjetionik za ljude koji žele živjeti ispunjen, sretan i zdrav život po vlastitim pravilima."
Prva serija krastavaca, koja je izašla 11. kolovoza, označava Pamelin prvi iskorak u prodaju vlastitih proizvoda. No, ne brinite, Anderson ima još recepata u rukavu - od kimchija do ukiseljenih rotkvica i sušenih rajčica u maslinovom ulju. Kaže da možda proširi ponudu i na druge proizvode.
"Imam previše ideja", otkriva dok se veseli činjenici da će napokon moći podijeliti plodove svoga rada.
Za kraj na pitanje kako ih sama najviše voli jesti - u sendviču ili izravno iz tegle, samo se nasmiješila i rekla: "Ako volite krastavce, znate kako ih jesti."
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....