KAKVA KRALJICA!

Pamela Anderson sada proizvodi ukiseljene krastavce, sav prihod od prodaje donira za pomoć životinjama

Pamela Anderson stari kao najbolje vino i ne, ne komentiramo njezin izgled (iako izgleda senzacionalno), već sve ono što možemo naučiti od glumice, producentice, modela, aktivistice i sudeći po onome što smo do sada vidjeli - odlične kuharice

Pamela Andreson u zadnje je vrijeme posvuda - na velikom platnu s partnerom iz filma ‘Naked Gun‘, Liamom Neesonom, na kazališnim daskama u Berkshiresu u ‘Camino Real‘ Tennesseeja Williamsa te u kuhinji na otoku Vancouver u svojoj seriji na Prime Videu - ‘Pamela‘s Cooking With Love‘, gdje priprema jela na biljnoj bazi.

image
Charly Triballeau/Afp

Iako smo ju već ranije voljeli gledati kako mijesi kruh i priprema vlastite varijacije veganskih jela, simpatična glumica i dalje nas oduševljava kada su u pitanju njezine kulinarske vještine. Naime, sada je lansirala Pamela’s Pickles, limitiranu seriju ljutih krastavaca s dodatkom latica ruže.

"Ruže sve čine boljim", rekla je Anderson u intervjuu i dodala: "Naravno, one koje su prikladne za konzumaciju. Dodajem ih u umak za špagete i koristim za čaj. Imaju mnoge dobrobiti."

Teta Vie kao inspiracija

Inspiracija za projekt bila je njezina teta Vie.

"Ona je bila nagrađivana majstorica u kiseljenju i konzerviranju, sjajna kuharica i uvijek odlično društvo", kazala je Anderson.

"Blistala je od glave do pete, plesala po kuhinji u visokim petama i kriomice dodavala Kahlú liker u kavu. Osim toga, napisala je i knjigu From Pickles to Pearls!", otkrila je.

Kada je nakon srednje škole Andreson živjela s tetom, bilo je neizbježno da uz nju nauči sve tajne kiseljenja i konzerviranja.

"Ne sjećam se godine u kojoj nismo kiselile, konzervirale ili radile džem", kaže i dodaje: "To mi je jednostavno u genima."

OVO JE NAJDETALJNIJI RECEPT ZA UKISELJENE KRASTAVCE, PLUS DODATNE UPUTE ZA KISELJENJE KOJE MOŽETE ISKORISTITI ZA DRUGO POVRĆE

Recept za Pamela’s Pickles dolazi iz njezine kuharice "I Love You: Recipes from the Heart". Riječ je o pikantnoj verziji tetinog recepta, koji je uključivao kopar, senf i češnjak. Pamela dodaje još ružičasti papar, Guajillo čili, dimljenu morsku sol i svoj zaštitni znak - sušene latice ruže.

"Obožavam nastaviti tradiciju na svoj način, s određenim twistom", kazala je glumica.

Hrana u plemenite svrhe

Krastavci s ružom po cijeni od 35 dolara nastali su u suradnji s Flamingo Estateom, lifestyle brendom iz Los Angelesa, a 100 posto prihoda donira se California Wildlife Centeru, neprofitnoj ustanovi koja skrbi za ozlijeđene i bolesne divlje životinje.

California Wildlife Center posebno joj je prirastao srcu.

"Moji sinovi i ja provodili smo sate volontirajući ondje i godinama skupljali donacije prodajom limunade", kazala je Anderson koja je često sa sinovima brinula za divlje životinje i čistila kaveze za ptice.

Osnivač Flamingo Estatea, Richard Christiansen, rekao je da je s oduševljenjem pristao na suradnju s Anderson.

"Kad smo prvi put upoznali Pamelu, povezali smo se preko njezine ljubavi prema vrtlarstvu i njezinog nevjerojatnog znanja kao kuharice, aktivistice i zelene ratnice", kaže.

"Ona je svjetionik za ljude koji žele živjeti ispunjen, sretan i zdrav život po vlastitim pravilima."

Prva serija krastavaca, koja je izašla 11. kolovoza, označava Pamelin prvi iskorak u prodaju vlastitih proizvoda. No, ne brinite, Anderson ima još recepata u rukavu - od kimchija do ukiseljenih rotkvica i sušenih rajčica u maslinovom ulju. Kaže da možda proširi ponudu i na druge proizvode.

"Imam previše ideja", otkriva dok se veseli činjenici da će napokon moći podijeliti plodove svoga rada.

Za kraj na pitanje kako ih sama najviše voli jesti - u sendviču ili izravno iz tegle, samo se nasmiješila i rekla: "Ako volite krastavce, znate kako ih jesti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 23:39