DANAS KUHAM!

RECEPTI ZA DRUŽENJE UZ VEČERU: Stol prepun jednostavnih, a prefinih jela koje ćete htjeti ponijeti kući!

 Berislava Picek / CROPIX
Ovog puta nismo išli na varijantu tapasa već dva konkretna mesna jela i pregršt šarenih salata uz naravno čokoladni desert na samom kraju! Bacite oko na naše recepte i javite nam dojmove!

Odlučili smo se napraviti juneće odreske na lovački (bez divljači). Nemojte štedjeti na korjenastom povrću, a uz odreske poslužite pire od batata, njoke ili tjesteninu. Ljubitelji piletine i parmezana bit će posebno sretni kad poslužite batake u parmezanu, a vas će vjerojatno obradovati činjenica da vam neće oduzeti previše vremena. Šarene salate ne treba posebno objašnjavati, dolaskom proljeća živnule su i naše salatne zdjelice! Živjelo proljeće! Za kraj pjenasta torta od čokolade i jagoda bez brašna i šećera!

Prije uživanja u klopi nek se nađe čaša dobro ohlađenog pjenušca!

Zagreb, 210415.
Vecera za Ivu je gastro dogadjanje spremljenih jela namjenjenih osobama koje imaju dijabetes i time imaju suzen izbor namirnica za jelo.
Hranu je osmislila i pripremila urednica u dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Juneći odresci u crvenom vinu

Zagreb, 210415.
Vecera za Ivu je gastro dogadjanje spremljenih jela namjenjenih osobama koje imaju dijabetes i time imaju suzen izbor namirnica za jelo.
Hranu je osmislila i pripremila urednica u dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Bataci u parmezanu

Zagreb, 210415.
Vecera za Ivu je gastro dogadjanje spremljenih jela namjenjenih osobama koje imaju dijabetes i time imaju suzen izbor namirnica za jelo.
Hranu je osmislila i pripremila urednica u dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Na maslacu prodinstajte mladi luk pa ga pomiješajte s kuhanom rižom i slanutkom te začinite korijandrom, peršinovim listom, solju, paprom i limunovim sokom.

Zagreb, 210415.
Vecera za Ivu je gastro dogadjanje spremljenih jela namjenjenih osobama koje imaju dijabetes i time imaju suzen izbor namirnica za jelo.
Hranu je osmislila i pripremila urednica u dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

A salata?

Napravite nekoliko manjih porcija salate. Nek vaš stol bude šaren! Neće pogriješiti ako igrate na sigurno i poslužite grah salatu s rikolom. Pridodajte joj malo crvene i napravite salatu od cherry rajčica i fete te miješanu salatu s rotkvicama.

Zagreb, 210415.
Vecera za Ivu je gastro dogadjanje spremljenih jela namjenjenih osobama koje imaju dijabetes i time imaju suzen izbor namirnica za jelo.
Hranu je osmislila i pripremila urednica u dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Za ozbiljne gladuše dodajte još jednu salatu od mahuna i paprike!

Zagreb, 210415.
Vecera za Ivu je gastro dogadjanje spremljenih jela namjenjenih osobama koje imaju dijabetes i time imaju suzen izbor namirnica za jelo.
Hranu je osmislila i pripremila urednica u dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

A za kraj?

Torta bez šećera i brašna s jagodama!

Zagreb, 210415.
Vecera za Ivu je gastro dogadjanje spremljenih jela namjenjenih osobama koje imaju dijabetes i time imaju suzen izbor namirnica za jelo.
Hranu je osmislila i pripremila urednica u dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 11:53