SAMO ZA NAJVEĆE FANOVE

U najbolju zagrebačku pizzeriju stižu majstori iz Italije i Slovenije, a uskoro uvode i novitet

I ove godine nastavljaju s gostovanjima pa im uskoro stižu pizzaioli iz izrazito popularne ljubljanske pizzerije, a zatim i nagrađivani Talijan

Nije baš nikakva novost da brojni ljubitelji pizze, posebice napoletanskog stila, Franko‘s od početaka, kada su 2019. godine otvorili pizzeriju na Branimirovoj ulici, ubrajaju u sam vrh zagrebačke, ali i hrvatske scene. Koliko su dobri potvrđuju i brojna priznanja koja su kroz godine skupili, a ako pratite domaću scenu, sigurni smo da ste upoznati s informacijom da su čak tri godine zaredom uvršteni među 50 najboljih pizzerija u Europi.

Osim odličnih pizza i neprestanog usavršavanja tima, domaćoj publici zanimljivima ih čini i, među ostalim, stalna želja da idu dalje i svojoj publici ponude još više. Svojevremeno su tako krenuli s brendom Oldschool by Franko‘s, otvorili nekoliko manjih pick-up pizzerija s klasičnim, kvartovskim pizzama koje ipak podižu na razinu više, a nedavno su krenuli i s gostovanjima inozemnih, na regionalnoj sceni prilično cijenjenih pizzaiola i pizzerija, što se već u nekoliko navrata pokazalo odličnom idejom.

image
Berislava Picek/ CROPIX

Gostovala je tako Suzana Doroški sa svojim fantastičnim a freddo pizzama koje još uvijek ubrajamo među najbolje koje smo u prošloj godini kušali, u Zagrebu je potom bila i ekipa iz najbolje beogradske pizzerije Majstor i Margarita, a zatim je pizze u Frankosu pripremao i naš poznati chef Ante Udovičić.

image

Suzana Doroški s pizzaiolima iz Frankosa, Marijem Markušićem i Borisom Lukšićem

Privatna Arhiva/

Kako nam je rekao Ivan Šetka, voditelj Frankosa, i u novoj godini odlučili su nastaviti s gostovanjima pa im tako već 17. siječnja u goste stižu pizzaioli iz izrazito popularne ljubljanske pizzerije Pop‘s Pizza (40. na listi 50 Top Pizza), a potom 29. siječnja i nagrađivani talijanski pizzaiolo Vincenzo Nese.

image

Ivan Šetka iz pizzerije Franko‘s

Marko Miscevic/Cropix/

Otkrio nam je i kako 1. veljače ekipa iz Frankosove kuhinje, predvođena Marijem Markušićem, odlazi na gostovanje u Beograd, u pizzeriju Majstor i Margarita, ali i kako uskoro u ponudu planiraju uvesti i jednu njihovu pizzu - Margheritu madre.

"Posebno smo ponosni na našu Margheritu Madre kojoj dodajemo i ulje od češnjaka koji joj baš daje dobar okus. Na nju stavljamo tri vrste rajčice, buffalo mozzarellu, sušenu rajčicu, to je više gourmet pizza, ali opet dovoljno jednostavna i ljudi, a i mi, je volimo jer po toj pizzi jasno možeš vidjeti što i kako bi radimo", opisao nam je svojevremeno upravo tu pizzu Vladimir Bajagić iz Majstora i Margarite.

Inače, pizzerija Majstor i Margarita proglašena je 33. najboljom u Europi i u Beogradu, gdje trenutno imaju dva i otvaraju treći lokal, ogroman su hit, a kada su nedavno gostovali u Frankosu, rezervacije za cijelu večer popunjene su u nekoliko sati.

Osim što će se njihova pizza naći na meniju zagrebačkog Frankosa, rekao nam je Šetka, na meniju beogradske pizzerije nalazit će se i Franko‘s pizza Calabrian Red. Rade je s mozzarellom fior di latte, pikantnom kobasicom salsicciom, ‘ndujom, sušenim nitima chili papričica i bijelim ukiseljenim lučicama, a u Frankosu se može kušati po cijeni od 14 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:04