![Zijavica x Maredo](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/03/27/k_32835197_640.jpg)
Sirova, kuhana ili pečena, pripremljena na slatko, kiselo ili slano, cikla je povrće koje je mnogo više od zimnice. Možete je bez problema ubaciti u kolač ili smoothie, možete od nje pripremiti sladoled ili sok, a njena slatkoća savršeno se nadopunjuje s brojnim začinima u slanim jelima. Cikla kao sastojak funkcionira u svim svojim oblicima, pripremite od nje pire koji ćete ubaciti u tijesto za njoke, usitnite je na kockice koje ćete ubacivati u salatu ili je kuhanu narežite na ploške i od nje pripremite terinu, odlično hladno predjelo koje će impresionirati i vaše najzahtjevnije goste. Prepuna vitamina najkorisnija nam je sirova, no pažljivom pripremom u kori i dalje možete dobiti puno od ovog korjenastog povrća.
Cikla pečena u soli
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/1/27/14/1.png)
Njoki od cikle s maslacem i kaduljom
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/11/30/9/NJOKI 1.jpg)
Sladoled od cikle
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/1/27/14/3_1.jpg)
Terina od cikle i kozjeg sira
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/1/27/14/2_2.jpg)