Početak jeseni odlučili smo obilježiti utješnim jelima pa tako tjedan započinjemo tjesteninom s krumpirom, kombinacijom koju smo već pomalo i zaboravili, nastavljamo jetricom s palentom, a zatim, usred radnog tjedna radimo i brzinsku pileću juhu s povrćem. Na jelovnik ubacujemo i bundevu pa tako radimo kremasti rižoto, a za riblji petak ovog puta pripremamo losos s rižom i avokadom. Vikend je rezerviran za slasne tacos i teleće pečenje. Svi recepti vas čekaju u nastavku.
PONEDJELJAK
Kada ste zadnji put jeli grenadir marš? Ovo jelo obožavali smo kao klinci, a sada ga se rijetko sjetimo. Neka ovo bude podsjetnik na neka bolja i bezbrižnija vremena.
UTORAK
Pileća jetrica s palentom zicer je s kojim nema puno greške, ako znate kako se jetrica pravilno priprema. Za pripremu će vam trebati tek nekoliko savjeta, a uz jelo možete poslužiti i salatu po želji.
SRIJEDA
Tko kaže da je pileća juha rezervirana samo za nedjeljni ručak? Brzinsku varijantu možete pripremiti i za jednostavan, a utješan ručak na žlicu usred tjedna.
ČETVRTAK
Kakav bi to početak jeseni bio da barem u jedno jelo u tjednu ne ubacimo bundevu? Ovog puta je pečemo s češnjakom kako bi je zatim umiješali u kremasti rižoto.
PETAK
Brzinski ručak bit će i zdjela s rižom, lososom i avokadom. Ovo jelo volimo zato što ga je vrlo lako prilagoditi vlastitom ukusu i željama pa tako često kombinaciji dodajemo i kakvu kremastu coleslaw salatu ili jednostavno sjeckano povrće koje imamo u hladnjaku.
SUBOTA
Za zabavniji ručak subotom razmislite o tome da napravite tacos. Bit će odlična hrana za dijeljenje. Na stol stavite zasebne elemente i pustite da ukućani sami sastavljaju jelo.
NEDJELJA
A kada vam se jede pečenje, teletina je uvijek dobra opcija, posebice pripremljena u pećnici s povrćem. Uz ovo jelo najbolje se slaže pire krumpir, ali poslužiti ga možete i uz mahune kuhane na pari, njoke...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....