ŠTO SE KUHA?

Klasik iz djetinjstva, pileća jetrica ili juha i teleće pečenje naši su favoriti s ovotjednog menija

Osim toga, kuhamo još i rižoto s bundevom i slasne tacose. Svi recepti čekaju vas u nastavku!

Početak jeseni odlučili smo obilježiti utješnim jelima pa tako tjedan započinjemo tjesteninom s krumpirom, kombinacijom koju smo već pomalo i zaboravili, nastavljamo jetricom s palentom, a zatim, usred radnog tjedna radimo i brzinsku pileću juhu s povrćem. Na jelovnik ubacujemo i bundevu pa tako radimo kremasti rižoto, a za riblji petak ovog puta pripremamo losos s rižom i avokadom. Vikend je rezerviran za slasne tacos i teleće pečenje. Svi recepti vas čekaju u nastavku.

PONEDJELJAK

Kada ste zadnji put jeli grenadir marš? Ovo jelo obožavali smo kao klinci, a sada ga se rijetko sjetimo. Neka ovo bude podsjetnik na neka bolja i bezbrižnija vremena.

TJESTENINA S KRUMPIROM

image
Olga Mazyarkina/Getty Images

UTORAK

Pileća jetrica s palentom zicer je s kojim nema puno greške, ako znate kako se jetrica pravilno priprema. Za pripremu će vam trebati tek nekoliko savjeta, a uz jelo možete poslužiti i salatu po želji.

PILEĆA JETRICA S PALENTOM

image
Nelea Reazanteva/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Tko kaže da je pileća juha rezervirana samo za nedjeljni ručak? Brzinsku varijantu možete pripremiti i za jednostavan, a utješan ručak na žlicu usred tjedna.

JUHA S PILETINOM I POVRĆEM

image
Mizina/Getty Images

ČETVRTAK

Kakav bi to početak jeseni bio da barem u jedno jelo u tjednu ne ubacimo bundevu? Ovog puta je pečemo s češnjakom kako bi je zatim umiješali u kremasti rižoto.

RIŽOTO S BUNDEVOM

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

PETAK

Brzinski ručak bit će i zdjela s rižom, lososom i avokadom. Ovo jelo volimo zato što ga je vrlo lako prilagoditi vlastitom ukusu i željama pa tako često kombinaciji dodajemo i kakvu kremastu coleslaw salatu ili jednostavno sjeckano povrće koje imamo u hladnjaku.

ZDJELA S RIŽOM I LOSOSOM

image
Luchezar/Getty Images

SUBOTA

Za zabavniji ručak subotom razmislite o tome da napravite tacos. Bit će odlična hrana za dijeljenje. Na stol stavite zasebne elemente i pustite da ukućani sami sastavljaju jelo.

TACOS S MLJEVENIM MESOM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

A kada vam se jede pečenje, teletina je uvijek dobra opcija, posebice pripremljena u pećnici s povrćem. Uz ovo jelo najbolje se slaže pire krumpir, ali poslužiti ga možete i uz mahune kuhane na pari, njoke...

TELEĆI BUT IZ PEĆNICE

image
Nadiasphoto/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 10:43