DOBRE IDEJE

LIGNJE, SIPA I HOBA IZ LEDA: Smrznute alternative će poslužiti! Imamo nekoliko ideja u koje ćete se zaljubiti!

 Getty Images/iStockphoto
Lignje su, uz hobotnicu, svakako najpoznatije od svih glavonožaca. Bilo da su friške, koje je uvijek najbolje samo prepržiti, ili smrznute, mogu se spremati na iste načine kao i sipe ili hobotnice
Lignje su, uz hobotnicu, svakako najpoznatije od svih glavonožaca. Bilo da su friške, koje je uvijek najbolje samo prepržiti, ili smrznute, mogu se spremati na iste načine kao i sipe ili hobotnice

Smrznute alternative sipe, liganja i hobotnice u vrijeme izolacije dolaze kao naručene, a dobro je i to što je, bar kad je hobotnica u pitanju, proces zamrzavanja neizbježan. Zaboravite dugotrajno lupanje hobotnice drvenim batom ili mit o kuhanju s nekoliko plutenih čepova. Ako želite da vam hobotnica bude mekana, tada ju je najbolje zamrznuti, a onda odmrznutu kuhati u neslanoj vodi. Tada ju možete pripremiti na salatu, po receptu Dobre hrane. Sipa je pak velika gastro ikona Dalmacije, priprema se na razne načine, a najpoznatiji je recept crni rižoto od sipe. Ipak, mi vam donosimo malo drugačiji, onaj za dalmatinski dim sum.

Totani e patate

Traditional Italian food “Totani e patate” with calamari and potatoes
Getty Images/iStockphoto

Ragu od sipe, hobotnice i liganja sa slanutkom

Bol na Bracu, 260615.
Trudna teca, gastro dogadjaj u sklopu festivala kultuure Imena.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

Salata od hobotnice i bijelog graha

Zagreb, 200616.
Ljetne salete pripremila je Mateja Domitrovic, urednica u Dobroj hrani.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Punjene lignje

Indoor shot sea food on plate.
Getty Images/iStockphoto

Dim sum sipa

Zagreb, 210319.
Jela s sipom pripremili su Zoran Simunic i ekipa ia Gastronomada; crni rizoto, punjena sipa s tri vrste zitarica i sipa na salatu s holandez umakom.
Rizoto u fazama pripreme kao i holandez umak.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
06. srpanj 2025 12:33