DESET PROVJERENIH RECEPATA

LJETNE TJESTENINE: Ako biste morali odabrati jedno jelo koje bi opisivalo ovo doba godine, vjerojatno bi to bila tjestenina!

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Specle u umaku od tikvica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Prvo savjet - nikako je nemojte prekuhati, ostavite je tvrtkastu, pogotovo ako je još morate sjediniti s umakom što će je dodatno omekšati.

Ljeto zaista nije doba kad se i uz najbolju volju može provoditi više od 40 minuta uz štednjak. Ako biste morali odabrati jedno jelo koje bi opisivalo ovo doba godine, vjerojatno bi to bila tjestenina.

Cacio e pepe

Cacio e Pepe - spaghetti with cheese and pepper
Getty Images/iStockphoto
 

Široka tjestenina s morskim plodovima i rajčicom

 

Tjestenina s pestom od oraha

 

Tjestenina s graškom i parmezanom

Creamy Fettucini with Peas and Parmesan and crusty Bread -Photographed on Hasselblad H3-22mb Camera
Getty Images
 

Kremasta carbonara

Fettuccine Carbonara with Parmesan on Black Stone Background
Getty Images/iStockphoto
 

Tjestenina s lignjama

pasta with calamari with tomato and black olives
Getty Images/iStockphoto
 

Tjestenina s tikvicama

 

Špacle s tikvicama

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Specle u umaku od tikvica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Pljukanci s rakovicom, rukolom i crvenim paprom

Fazana restoran Stara Konoba
kuhar Sanel Berbic
RAKOVICE
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media
 

Špageti sa srdelama i kruhom

Privatna arihva
 

 

Izdvajamo

Iz drugih medija