PLANOVI ZA VIKEND

Obožavamo talijansku kuhinju i zato ovog vikenda radimo pizzu, slasnu tjesteninu i čak 2 deserta

 Neja Markicevic/Cropix
Brzi cacio e pepe ili bogati mesni ragu, omiljeni rižoto, pizza ili slasna focaccia?

Talijani su ovih dana na vrhu svijeta. Nakon pobjede na Eurosongu, briljirali su i u nogometu pa odnijeli zlato na Europskom prvenstvu, što su, složit ćete se, dovoljno dobar razlog da njihov uspjeh proslavimo i sami, i to na način koji nam najbolje ide - hranom. Tako se upuštamo u pripremu domaće pizze, radimo čak dvije vrste tjestenine i omiljeni nam rižoto po receptu Toma Gretića, tu je i sočna focaccia po receptu Sandre Rončević, a da bi stvar bila još bolja, u priču ubacujemo i dva talijanska deserta - sjajan tiramisu i cannole koje morate isprobati. Recepte potražite u nastavku!

KAKO NAPRAVITI DOMAĆU PIZZU

image
Neja Markicevic/Cropix

RAGU ALLA BOLOGNESE

image
Luchezar/

CACIO E PEPE TJESTENINA

image

Marko Miscevic/cropix/

RISOTTO MILANESE

image
Independent Food Reporters/

FOCACCIA BARESE

image
Sandra Rončević/

TIRAMISU

image
Natalia Fedorova/

CANNOLI

image
cannoli italija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 11:00